8 entry daha
  • the venetian palazzo hotel las vegas ta imiş efendim. dünyanın en işlek, en yoğun oteli olarak bir programın konusuydu. discovery world de salı akşamı izlediğim world busiest hotel programında anlatıyorlardı. rakamlar öyle abartılı idi ki dikkatimi çekti.

    öncelikle otelin şatafatlı bir ön yüzü, hiç de şatafatlı olmayan arka plan kısımları var, mutfak vb. gibi. uğur dündar gitse halka afişe edilecek bir çirkinlikte arka plan.

    ön taraf ışıl ışıl, mermer, avize.... arka servis kısımları bildiğin mozaik , utanmasalar sadece şap atıp bırakacaklarmış o kadar estetikten yoksun

    otelin müşteri sayısı ya da müşteri artı çalışan sayısı 20 bin olarak ifade edildi ki ben rakamları yanlış duydum sanırım.

    sırf housekeeper sayısı 700 dedi küçük bir köy nufusu gibi. tövbe estağfurullah.

    valelerin bile araçları yükleme, boşaltma, ön kısmı terk konusunda zaman limitli çalıştıklarından bahsetti ama en ilginci 15000 metrekarelik otel alanının parçası olan yemek bölümü ile restoranlar arasındaki 800 metrelik mesafenin var olması. yemek sevkiyatının kamyonlar kullanılarak yapılmasıydı. gerçekten ama gerçekten gösterdiler yani. yemek arabası denilen devasa şeyleri kamyonlara yüklüyorlar öyle bir kamyon da değil hani bir kaç kamyon. nasıl bir hayat nasıl bir yaşam, o iş ise buradakiler ne.

    bilmem kaç metre bavul taşıma bantları vardı

    şehir yönetmek gibi otel yönetmek.

    bir de konuklar..... nasıl bir hayat bakış nasıl bir yaşam, ne kadar uzak bir form, düşünce , hayat tarzı. en iyisi bir daha ben böyle şeyler seyretmeyim kafam bulanıyor.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap