38 entry daha
  • adamı cümleleriyle döven oyun. bu kadar sağlam bir metin beklemiyordum açıkçası.

    --- spoiler ---

    shutter island'ın son sahnesinde şöyle der teddy: "live like a monster or die a good man"
    her şeyin farkına varıp o acının içinde yaşamaktansa beyin loblarının birbirlerinden kopmasını tercih eder.
    sonsuza kadar gidecek ve telafisi olmayacak noktaların bilinci boğup öldürdüğü, kaçmak ve yok olmak arasında kalan ruhun başka bir dünya yaratmaya çalıştığı zamanlarda daha iyidir, canavar gibi yaşamaktansa iyi ölmek.

    burada da aynı yönelimi hissettim ben.

    "dear esther. this will be my last letter. do they pile up even now on the doormat of our empty house? why do ı still post them home to you? perhaps ı can imagine myself picking them up on the return ı will not make, to find you waiting with daytime television and all its comforts."

    bu yüzdendir ki,

    evine dönüp de onun gülümsemesini bulamamaktan daha kötü değildir herhalde, çok sevdiği karısını sarhoş bir sürücü yüzünden kaybetmiş bir adamın ruhunun hapsolduğu ıssız adadan kurtulmaya çalışması.

    acısının gözlerinin içine bakmadan, çırpınıp duran huzursuzluğu bitmeden eve dönüp topla(ya)mayacak o sevgiliye hiç ulaşmamış mektupları.

    toprak ve kumdan bir meşalenin içinde, küllerinin tepeden aşağı süzülüşünü izlerken bulacak kendini. ve kolay alınan hayatın neden kolay kolay geri gelemeyeceğini. havaya karışmadan var olduğunu hissedemeyecek, kalbinin sesini bir demir yığını ile aniden kesmeden önce.

    kemikleri un ufak oluncaya, bacakları gövdesine girinceye kadar bekleyecek. siyah şeritleri görecek diplerinde suyun, teknesindeki oyuktan düşleyecek birlikte seyredecekleri yıldızı. yüzlerce ve binlerce kez mumlar yanacak. hiç bakmadığı fotoğraflarda gülecek ona, frengiden ve delilikten uzakta, neşter ve bıçakların arasından yürüdüğü yolları aydınlatacak onun güzel yüzü.

    ve bir kağıt teknede ay'a uçunca, bir kâğıt uçak uçurumun kenarından çıkınca ve karanlıkta paralel buhar izler oyunca bulacak ve geri dönecek. son karanlığın içinden, bir adanın dışına.

    akıp giden zamandan, umutla. hiç kırılmayacak bir araba camından, uçuşla.
    evinin önündeki paspasın üzerinden, sevgilerimle.

    sevgili esther,
    lütfen gitme.

    --- spoiler ---
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap