1 entry daha
  • universite yillarimin bir soundtrack albumu olsa ilk single olarak cikacak sarki.

    [aylar sonra gelen edit:
    "reverend reverend is this some conspiracy?
    crucified for no sins
    an image beneath me”*

    sabah sabah 8 aralik 2004 damageplan ohio konseri faciasindan haberdar olunca tepkim “saka mi bu? asparagas mi? hadi canim!” gibi dogru oldugunu bilip de bilmek istememekti. sonra detaylari okudukca, dimebag’in kelimenin tam anlamiyla bok yoluna gitmis oldugunu ogrenince cemetery gates donmeye basladi kafamin icinde. tam da sarkidaki gibi iste: olmayan gunahi yuzunden katledilmis. oturup dimebag icin bir agit entrysi yazasim var.

    peki bu agiti ne diye bu baslikta, bu editle yakiyorum? cunku dimebag’e (ve pantera’ya) vadesini coktan doldurmus bir tesekkur borcum var. onu tanimayan olur, ona bilmemkacinci sinif sarkici diyenler olur, olsun varsin. amerika’da hitabettigi kesim redneckin daniskasidir, cdlerimin arasinda gordukleri official live 101 proof redneck olmayan amerikali vatandaslarin iki gun benimle dalga gecme sebebi olur, olsun varsin. bakmayin simdi pantera da dimebag de nostalji oldu benim icin, o zamanki ben tezdim, pantera antitezdi, simdi sentez olduk, o yuzden.

    shedding skin benim ben olma hikayemin fon muzigiydi. aslen siyam ikizi gibi bagli oldugu, bir parcasi olarak gordugu kadinin suluk gibi kanini emmesine artik goz yummamaya karar vermis bir adamin ayrilik sancilaridir shedding skin. kangren olmus bacagi kesip atmak nasil zaruri oldugu kadar aci vericidir, boyle bir siddetle hem sevilen hem nefret edilen, hem bizi somuren ama hem de bizi biz yapan birini hayatimizdan silmek de oylesine zordur. yilanlasmak gerekir, o deriden siyrilip gidip yeni bir deri buyutmek gerekir. shedding skin de iste kizgin, cok hem de cok kizgin bir yilanlasma hikayesidir.

    ben kisiligimi bulma, kendim olma cabalari icinde biraz farkli anlamlar yukledim sarkiya. bana suluk gibi yapisan, sokup atilmasi, deri gibi soyulup arkada birakilmasi gereken kisi baska biri degil bizzat kendimdim zira. phil “i created the end, i’m killing a friend, i’m shedding my skin” diye bogurur, dimebag hizli riflerini atarken ben de “changing within” islemini gerceklestiriyordum. sonra iste ben oldum. ne oldum? iyi bir sey mi oldum? bilemem! ama gayet mulayim bir insan oldum, gencligin getirdigi ne kadar kizginlik, ne kadar nefret varsa dimebag’in nagmeleri esliginde bunyemden attigim icin. “bilmemkacinci sinif redneck idolu”ymus bana ne. benim icin gitar tellerinin hiddetiyle benim ic huzuruna ermeme eslik etmis bir kisiydi o. insan derisini zorla uzerinden siyirdilar, yazik oldu. vadesi dolmus bir tesekkur sana.]
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap