2 entry daha
  • ailesinin birçok ferdini kanserden kaybeden öztürk abimizin köyümün sınırları içerisinde kurmuş olduğu türkiyenin ilk yaban hayvanları koruma ve rehabilitasyon merkezidir. sadece bununla kalmayıp çevre köylüleri bilgilendirmek için alternatif sulama yöntemleri ile organik tarım yapmaktadır. son zamanlarda az su tüketen lavanta ve yöredeki insanların geçim kaynaklarından birisi olan gül tarımını da faaliyetlerine eklemiştir.
    bu merkezi kurduğu toprakların hiçbirisi ailesinden miras kalmamıştır, hepsini sahiplerinden değeri ne kadar ise o fiyata almıştır ve kaynak tamamen kendisine aittir ne bir hibe ne bir kredi yada bağış kabul etmeyecektir.
    ilk yıllarında çevre insanı tarafından eski köye adet getiren her insan gibi kuşkuyla karşılanmıştır ama şu an rüzgarı ters yöne çevirmiştir.
    yılın her mevsimi ama özellikle bahar ve yaz aylarında daha çok yurt dışından olmak üzere bir çok üniversite öğrencisi ve gezgin misafirleri ücretsiz bir şekilde ağırlamaktadır.
    eğer siz de entelköylüseniz ve biraz yol yorgunluğunu atmak için rotanıza burayı eklerseniz güzelce dinlenebilir, orada yetişen ürünlerden faydalanabilirsiniz.
    eğer daha fazla bilgi ve yardım almak isterseniz seve seve yardımcı oluruz.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap