20 entry daha
  • imdb bu filmi this is england'ın sayfasında "bunu izleyenler bunları da izledi" tadındaki listesinde ilk 6'da veriyor. yani önerilerde liste şöyle (hatırlatıyorum, ana film de this is england):

    1. un prophète
    2. trainspotting
    3. american history x
    4. cidade de deus
    5. 25th hour
    6. animal kingdom

    bunun dışındaki söz konusu 6 film - her ne kadar hepsi aynı türe tam dahil edilemese de - oldukça iyi filmlerdi. o yüzden de zaten tesadüfen yine bi araştırmayla aylar önce indirilen bu film izlenmeliydi değil mi? nelbette. izledim, yorumlayayım şimdi:

    --

    kötü film sanki. yani en azından eksikleri bol, kopukluk çok. kişiler öyle garip şekillerde çıkıyor, "yani?" tadı veriyor. uyuz david lynch'in "ne oldu şimdi?" gibi sorgulatmaları gibi de değil, altında büyük mesajlar ya da kurgular yok sanki. ha yönetmeni uyuz değildir o ayrı da neyse...

    --- spoiler ---

    en başında "pope"u bulmak için biraderini takip eden adamlar neden biraderi öldürünce her şeyden vazgeçiyorlar? ayrıca biraderi zaten niye öldürüyorlar?

    sonra pope intikam alayım derken niye polisleri öldürüyor? polisleri başına neden sarıyor? ne alaka?

    taa sonralarda, tanık koruma programındayken bu "j", eve anaanesinin ayarladığı pis polisler geliyor da baskın yapıyor ya hani... orada j kaçıyor ve bir baskıncıyla karşılaşıyor. bu duvardan atlayınca baskıncı neden hemen bırakıyor yahu? "eh hadi git" için mi geldiler oraya?

    "şeytan!" ananenin her şeyden yırtışı yine anlaşılır da... bunu da bir yere bağlasaydın ey yönetmen, sonunda kadının gözünden ışıltı çıksaydı falan? "hepsi bitti sanıyorsunuz ama daha yeni başlıyor" gibi.

    bir de "komiser"in son uyarısı, "kesin açık vereceksiniz hatun" deyişi bir anlam ifade etseydi. adam öyle boşa sallıyor kalmasaydı falan?

    --- spoiler ---

    yani izlensin, öldürmez de... izlenmezse de pek kayıp olmaz. gerçi klişelere meydan okuyan bir yanı da var: ne kötüler tam kazanıyor ne de iyiler. başrol de süper değil, tümden dandik de.

    evet bu detaylarına bakılınca yine iyi bulunabilir bazı yönlerden demek ki. hadi kurtardın david michod.
108 entry daha
hesabın var mı? giriş yap