3 entry daha
  • bir kaya ererez filmi. ba$roller emrah ve ayla ozel diye bu filmden ba$ka bir yerde gormedigim nefis bacaklari olan bir kadin. koyu kut sacli, koyu makyajlidir film boyunca.
    aslen ikili ili$kileri dantel bir baki$la irdeleyip, ili$kilerde "ozgurluk" konusunu de$en bir film. daha dogrusu buna cali$ilmi$. birlikte ya$amak, seks, a$k, ozgurluk gibi $eyleri harmanliyor dimaglarda, imgeler simgeler oy oy.

    filme daha derin ama daha gundelik bir $ekilde de degineyim $imdi de:
    emrah, bir a$k sevda insani iken bunun gunay girik tarafindan oynanan naci diye bir arkada$i vardir. bu naci, havai, ikili ili$kileri ve kadinlari sadece seks temelinde goren bir $ahistir. esas kizimizin da gulten diye, arabeskci gullu modunda, igrenc sac modelli, bir yag tulumu arkada$i vardir. bu da naci'nin kadin versiyonudur. evlilige kar$i, o donemin cosmopolitan okuyan, belgrad ormanlarinda ko$u yapan tiplerindendir.
    yani klasik bir durum var. ana karakterlerin yaninda onlarla cati$an birer yardimci oyuncu var, dantellik katiyor olaya. bu yan karakterler ayrica birbirleri ile de celi$iyor tabi filmde. hir gur cikiyor naci ile gulten arasinda. buradan hareketle de "arkada$lik" ve "flort" cati$masi irdeleniyor boylece...
    cok derin film canim.

    filmde ilginc bir olay hali saha olayi. filmde hali sahalar kadinlarin da en az erkekler kadar gittigi sosyal ortamlar olarak anlatilmi$. ciftimiz burada tani$iyor ve filmin sonunda son sahne olarak da burada hesapla$iyorlar. filmin icinde de hali saha ve cevresindeki ortamda sik sik cekimler yapilmi$.

    filmdeki bir ba$ka konu "ekonomik ozgurluk". nedir ekonomik ozgurlugu olan ki$inin olayi? evinde icki vardir, salonun ortasinda icer ve toplamaz ak$amlari. devamli bir muzik calar slowundan evin icinde. filmde habire ballantines ve jb iciliyor non stop, evde, barda, diskoda...
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap