22 entry daha
  • unity

    malum su anda indie gelistiriciler tarafindan en cok kullanilan motor. aslinda alt yapisinda ciddi sorunlar olan bir motor olmasina ragmen muthis bir kullanici grubu oldugu icin genellikle hizli sekilde iyilesiyor hatalar. cok tercih edilme sebeplerinin basinda lisanslamanin diger orneklere gore cok daha uygun olmasi geliyor. ama eger ciddi bir ekip degilseniz, grubunuzda script programlama bilen en az 2 kisi yoksa kaliteli birseyler yapmak gercekten zor. cunku cok fazla kodlama istiyor, hazir asset kullanmak isterseniz de ciddi paralar harcamaniz gerekiyor. render gucu yuksek degil, yani gercekci grafilere sahip oyunlar icin ilk tercih degil. farkli platformlari desteklemesi onemli bir arti. one ciktigi turler fps, platform ve third person shooter. son versiyonlarda 2d destegi gelse de kaliteli bir 2d icin ve adventure/rpg tarzi oyunlar icin ya kilometrelerce kod yazacaksiniz ya da asset'lara ayakkabi kutusu dolu para bayilacaksiniz.
    http://unity3d.com/

    cryengine (guncel versiyonu cryengine 3)

    sadece tek sey diyorum; "sakin bulasmayin". lisans zamani geldiginde muhattap bulamayip butun proje oylece ortada kalinca kanser olursunuz, cileden cikarsiniz. lisans almadan standalone cikis alamayacaginiz icin butun emekleriniz heba olur. evet cok guclu bir motor, hatta render acisindan sdk'si olan ve kullanima acilmis en iyi motor ama lisans konusunda efsane bir umursamazlik var, gelistirme icin dokuman bulmak neredeyse imkansiz, tek etkili oldugu tur fps, dedigimi dinleyin ve direkt pas gecin bunu.
    http://mycryengine.com/

    unreal engine (guncel versiyonu unreal engine 4)

    profesyonel 3d motorlar icinde en iyi secenek bu bence. cok kaliteli bir kullanici grubu oldugu icin rahatlikla her aradiginiz sorunun cevabini bulabilirsiniz. render kalitesi cok yuksek (cryengine kadar olmasa da), unreal script alismasi zaman alsa ve bazi kisitlamalar getirse de bir kere alisinca inanilmaz kullanisli ve keyifli. lisans ucretleri uygun, coklu platform konusunda saibeler var ama zaten amator bir oyun gelistirici icin coklu platformda yayinlama lisans ucretleri kalp krizi sebebi olacak kadar yuksek oldugu icin pek aldiris etmiyoruz. en basarili oldugu tur tabiki fps (nefret ederim su fps sacmaligindan) ama cok kolayca third person shooter, rpg hatta adventure bile gelistirilebiliyor. kisacasi grafik kalitesinden odun vermeden ve akil sagliginizi kaybetmeden kullanabileceginiz yegane profesyonel motor bu.
    http://www.unrealengine.com/udk/

    adventure game studio

    amator motorlara gectik, ilk ornegimiz de 2d (iki boyutlu yani) adventure oyunu gelistirmede kolaylik saglayan adventure game studio. acikcasi kullanimi cok kolay, eski point and click adventure oyunlarin benzerlerini yapmak icin muthis bir kaynak. eger kaliteli adventure oyunu yapabileceginize inaniyorsaniz, insanlari guldurecek/meraklandiracak/sasirtacak hikayeleriniz varsa ve en az 20 yil adventure oynadiysaniz mutlaka bir bakin. eger ki adventure oyunlarin dinamigini, temposunu, bulmaca sistemini artik ezberden bilmiyorsaniz ortaya kaliteli birseyler cikarmaniz zordur bilginiz olsun. basarili oldugu tur adi ustunde adventure.
    http://www.adventuregamestudio.co.uk/

    game maker

    cok amator sekilde baslayip yavastan son derece yetkin hale gelen, son versiyonlarina fizik motoru ve dahi 3d destegi veren (tabiki profesyonel motorlarla kiyaslamayin) kaliteli bir ornek. ozellikle basit oyunlar icin en iyi secenek. basit oyun deyip gecmeyin, buyuk ihtimalle hayatiniz boyunca yapabileceginiz yegane oyun turu olacaktir. kafanizdaki hayallerin aksine, degil bir "aaa" oyunu tek basina yapmak, ortalama bir objenin yuksek polygon'lu modellemesini yapip oyuna yedirmek bile cogu hayalperesti delirtecek bir gercektir. o yuzden basit oyun diye kucumsemeden hevesiniz kacmadan deneyin. en basarili oldugu turler platform, arcade, adventure, shoot 'em up, side scroller.
    https://www.yoyogames.com/studio

    blender

    evet gonuller sultani open source kahramani modelleme yazilimi olan blender'in da oyun motoru var butunlesik halde. son derece islevles bir arayuz ve "logic brick" mantigiyla kolayca sonuclar ortaya cikabiliyor hem de modelleme adaptasyonuyla ugrasmadan modelleyip kullanabiliyorsunuz motorda. ama ozellikle simdilik "standalone" cikti almadaki zorluk ve amatorluk yuzunden pek "piyasalik" degil daha ziyade portolyoluk veya arkadaslara gostermelik denemeler yapmak daha mantikli. exe cikti almaya calisildiginda nedendir bilinmez dll dosyalarini surekli eksik cikarmasi da sorun oluyor.
    http://www.blender.org/
127 entry daha
hesabın var mı? giriş yap