48 entry daha
  • acayip sinir bozucu bir glitch'i olan oyun. 2. oyunu bitirp save dosyasını saklayanlara ödül olarak oyunun ilk bench'inde plasma silahı için "planet cutter" namlulu silah veriliyor*. ama gel gör ki eğer silahın alt core'unu kurcalarsan rotator cuff denen o namlunun dönmesini sağlayan mekanizma kayboluyor, bir daha da planet cutter ile rotator cuff'ı aynı anda kullanılamıyor. nette baktım ea forumlarına felan, minik patch match çıkmamış bunun için.

    ulan dalyarak! ilk oyundan beri nostalji plasma silahı ana göz bebeğimdir, estetiktir. kaskatı yatay kaldı lan şimdi beli tutulmuş gibi. ok fırlatan köpekler duvara yapışınca ya da yerde sürünenlere karşı felan hemen dikeye çevirip kullanırdım it. şu an valla korku mekanikleri ve gereksiz sayıdaki yaratıklardan* çok daha fazla takıldım buna, sinirlerim bozuldu; gta'yı fps oynamak zorunda bırakılmışım gibi hissediyorum, yapacağınız beta testlerini sikeyim ea..

    ehem; çözümü, silah daha sıçmamışken, blueprint'ini almak. silahın parçalarının göründüğü ekrandayken t'ye basılarak alınıyor sanırım, alt kısımda yazıyor. sonra blueprint listesinden seçilip bench'te yaptırılabilir.

    hayır şu salak oto-save sistemi de izin vermiyor bi de. istediğim ana geri dönemiyorum. sadece bir önceki checkpoint'e dönebilirim envanterimin ve silahlarımın o anki haline de erişecek şekkilde. onun dışında chapter seçme var, ama güncel envanter ile geri götürüyor sizi. belki spesifik bi ana dönüp ordan itibaren kaynak yönetimime daha dikkat etmek istiyorum lan. co-op sensin javelin mızrakları da sana girsin ea.

    ----bitirdikten sonra gelen genel bakış---

    bazı noktalarda gelen yaratık miktarını gereksiz buldum. mesela yan görev 163. birlik'in sonunda gelen yaratıklar gerçekten bi bitmedi ulan! 15 dakika boyunca arenada saldırılmışım gibi hissettim, bütün mermilerim ve medpack'lerim bitti, rig'im kırmızıydı, isaac hiç olmadığı kadar yamuk duruyodu sonunda bittiğinde. bu kadar çok yaratık gelmesi korku ögesini azaltıyor tabi, bi yerden sonra "gel ulan sen de gel eksik kalma orospu çocuğu" moduna bağlıyosunuz.

    olmasaymış daha iyi olacak küçük şeyleri var, mesela grubun geri kalanıyla ayrılma bahanelerinin üzerinde durulmamış. yaratıklar isaac'in dibine gelince 3. kişi görüşü patlıyor, nişan almaya alışınca ekranın yarısını isaac kaplıyor, nereye sıktığımı da zor görüyorum. bi kapıdan girip geri çıkınca respawn olan kaynaklar bayağı saçma hani. uğraşırsanız sonsuza kadar ordan kaynak çıkarabilirsiniz... insan düşmanlar biraz saçma hareket ediyor, lan arkanda 6 metrelik uzaylı var ölüceksin, onu bırakıp 50 metre yukardaki bana sıkmalarına çok içerledim. save sistemi, büyük bir sıkıntı, save and quit dedikten sonra taa ebesinden tekrar başlatması ve önceki oyunlardaki gibi istediğin bir save noktasından o anki envanterinle felan başlayamamak.

    bayağı uzun ve heyecanlı bi oynanışı var onu söyleyebilirim. mekan değişiklikleri güzel olmuş. şehir, uzay boşluğu, karlı açık hava, devasa uzaylı yaratığın içi, uzaylı şehri falan derken sürüklüyor. dağ tırmanışı ve dağdan aşağı halatlarla inmek gibi aksiyonlar bile yapıyoruz ulan. sonradan sıfır yerçekimi olmayan alanlarda kısa uçuşlar yapıyoruz.

    yeni bench'e bayıldım. silahı parça parça oluşturup dğiştirebilme ve farklı ek devreler takabilmek güzel. crafting de hoş, medpack yapmak için sadece somatik jel, mermi yapmak için sadece hurda metal kullanılabiliyor vs, kendi içinde mantıklı. silahların cephanelerinin aynı tür olması belki çok mantıklı olmamış ama çok fonksiyonel olmuş be. ds 2'de 4 silah yerimiz vardı ve hepsi için farklı cephane türlerine envanterde farklı yerler harcamak bayağı sıkıntı oluyordu.

    marker'ların hikayesi toparlanmış, iyi olmuş.

    hani dead space mekaniklerinden aksiyon oyunu çıkarılırsa nasıl olur, böyle olur. ama pek bir horror-survival sayılmaz. ilk oyundaki rejenere olan arkadaştan kaçmak, 2. oyunun başındaki deli ceketiyle elimiz kolumuz bağlıyken üstümüze beyaz yarasamsı nekromofun çıkması gibi tırstıran şeyler pek yaşatmıyor.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap