13 entry daha
  • farklı bakış açılarına bağlı olarak, çok farklı izlenimler bırakabilecek bir film. daha fazla vakit kaybetmeden hayatınızın amacını, aşkını, tutkusunu bulmanızı öğütleyen tarafının yanında, didaktik bir hava takınarak baba oğul ilişkisinde, diğer bir çok ilişkide olduğu gibi, iletişimsizliğin, söylediklerimizin, söylemek istediklerimizin aksine bir etki yaratmasının olumsuz sonuçlarını bize göstermiştir.

    --- spoiler ---

    sadece paralel doğruların kesişemediği bir yaşamda, her hayatın bir kesişme noktasına sahip olma ihtimali olduğunu da hatırlatmıştır bu yaşlı adamın son aşk hikayesi. otobüste gördüğü ilk anda genç kızın saçını kulağının arkasına atışını, karısının eski zamanlarda sahip olduğu bir alışkanlığıyla bağdaştırmıştır zihni belki de. kendisi de inanamasa da ona intihar etmeyi düşündürecek kadar hayatın güzelliklerini gösteren bir kızla şans eseri bir otobüste ve kaderin bir hilesi olarak aralarında bu kadar yaş farkı varken tanışmıştır.

    --- spoiler ---

    hiç bir zaman öğrenmek için geç değil, sevmek için geç değil, tutkularının peşinden koşmak için geç değil. geç olduğunu düşündüğümüz an son aşkımızın da öldüğü an. zaten o da ölünce elimizde ne kalır.

    ayrıca matthew (mr. morgan) kitaplığına doğru bakarken, kitaplığın rafında çerçevelenmiş şekilde duran yarasa işareti de michael caine'in wayne malikanesi günlerinden kalma bir anı olsa gerek*
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap