12 entry daha
  • rowan atkinson yapimi muthis bir ingiliz komedisi ornegi. birkac bolum halinde, seri seklinde yapilmistir.

    diger bolumleri izlemeden once ilk bolumu izlemek siddetle tavsiye edilir ki, konunun ne oldugu daha iyi anlasilsin. ilk bolum cok komik gelmeyebilir, ancak ondan sonraki bolumlerde altiniza edebilirsiniz gulmekten. tipik ingiliz komedisi oldugu icin, bazilarina sacma gelse de cogu espri, cok kalitelidir. bir monty python havasi vardir cogunda.

    konu olarak kisaca soyledir:

    rowan atkinson'un canlandirdigi karakter, kralin iki oglundan biridir, ancak cok aptal ve ezik bir karakterdir. ne babasi onu sever, ne de abisi. ancak kralligin bir gun kendisine gececegine emindir, kral olacagini adi gibi bilir. bu yuzden kendisine "the black adder" tarzinda abuk subuk bir rumuz secmistir.

    iki tane birbirinden sapsal yardimcisi ile birlikte surekli abisini ekarte etmek icin, babasinin gozune girmek icin, dolayli yoldan kraliyet tacina sahip olmak icin ve hatta yer yer babasini oldurmek icin bile planlar yapmaktadir, ancak hep yuzune gozune bulastirmaktadir.

    bir de 1980ler'de yapilmis oldugu icin kapali ve acik alanlarda kullanilan kameralar arasindaki kalite farki zaten oyle boyle degildir.

    percy: ah, there's the jumping jews of jerusalem, my lord.
    edmund: what do they do?
    percy: they jump, my lord.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap