3 entry daha
  • futbolla asgari sinirlarin biraz ustunde ilgilenenlerin avrupa futbol $ampiyonasi deyince akillarina ilk gelen turnuvalardan biri de 1988 turnuvasidir. hollanda' nin kadrosuna son anda dahil edilen marco van basten' in zihinlere kazinan final macindaki muazzam golunun bunda buyuk bir etkisi olsa da bence turnuvanin seyri en zevkli ve de heyecanli macidir bu.

    her iki takimin da kadrosu $ahanedir. bati almanya' da kohler, brehme, matthaus, klinsmann, voller gibi isimler dikkat cekerken hollanda' da avrupa' nin en iyi forveti van basten, rijkaard, gullit, r. koeman, van tiggelen gibi isimler de akillara zarar vermektedir. ancak bati almanya, hamburg' ta oynanan bu macta tribunlerdeki destek nedeniyle daha bir agir basmaktadir.

    mac ba$lar, bati almanya ozellikle klinsmann ile ardi ardina ataklar geli$tirir. ancak ne var ki bunlar sonuc vermez ve ilk yari golsuz sona erer. ikinci yarinin 55. dakikasinda klinsmann sagdan ceza alanina girdikten sonra rijkaard' in darbesi ile yerde kalir ve hakem yanli$ bir kararla penalti noktasini gosterir. itirazlar her zamanki gibi orfi proseduru yerine getirmek icin icra edildikten sonra matthaus topun ba$ina gelerek golu kaydeder. artik hollanda icin sikintili dakikalar ba$lar. ancak o ana kadar uzerine olu topragi serpili olan hollanda bir anda canlanir. van basten' in $utlari belki de gelecek olan golu mu$tular ki 20 dakika sonra ceza alani icinde van basten' e yapilan hareket sonucunda hakem bir kez daha penalti noktasini gosterir. burada parantez acmak gerekirse, bu penalti ilkinden daha komiktir. hakem biraz daha kassaydi elimizde salt futbol maci degil, ayni zamanda komedi de olacakti. topun ba$ina gecen koeman, $ohretine halel getirmeyecek yetkinlikte zimba gibi bir $utla hollanda' ya beraberligi getirir.burada fazla uzatmadan son dakikalara gecmek gerekirse, bu anlarda van basten' in bence kariyerindeki en onemli ve de yetkin golu gelir. eger yamulmuyorsam, wouters orta sahayi gectikten sonra ceza sahasina dogru kohler ile birlikte ko$an van basten'in onune dogru yuvarladigi topa, yanindaki belki de zamaninin en genc ama en iyi savunmacilarindan olan kohler' e ragmen kayarak vuran kral, hollanda' yi finale ta$imi$tir. iyi de etmi$tir.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap