145 entry daha
  • bozcaada'da, adanın ortalarında, merkeze 5km kadar bir mesafede yer alan restoran. türkiye'de şu ana dek yemek yediğim en başarılı işletme.
    öncelikle, yolda mekana ait bir tabela veya yönlendirme yer almıyor, yani tesadüf eseri burayı keşfetmeniz pek mümkün değil. rezervasyonsuz, ayak üstü uğrayabileceğinz bir yer de değil, mutlaka önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor; elitçi olduklarından değil, popüler bir yer olmasalar da bilen biliyor burayı, bu yüzden her zaman full çekiyorlar.
    mekan tarlamsı, ağaçlarla bezeli yeşilliklerle dolu bir yere adeta gizlenmiş durumda. geç kahvaltı da veriyorlar, fine dining stili akşam yemeği de. kahvaltılarını tatmadım, ben direkt akşam yemeğinden bahsedeceğim. fiks menü çalışıyorlar, fiyat 120tl. önce peynir tabağı, doğal ekmek ve ev yapımı şarap geliyor. peynir tabağında gouda, çedar, rokfor, otlu peynir vb, ceviz ve üzüm mevcut. peynirler dinlendirilmiş ve oldukça güzel. ev yapımı şarap muhteşem; cabernet sauvignon - kuntra kupajı. peynirden sonra mevsimine göre mezeler gelmeye başlıyor. her biri çok iyi ve özellikli. farklı dokunuşuyla ağza ilginç bir deneyim sunan tarçınlı bademli taze fasulye (yaz-sonbahar sezonu mezesi) ve keçi peynirli kabak (kış-ilkbahar sezonu mezesi) en güzelleri. mezelerle birlikte dana carpaccio da servis ediliyor; yumuşacık ve damakta anında eriyor: kusursuz. bu arada şarap akmaya devam ediyor. yemeğin sonunda mekanın sahibi selçuk tercihinize göre antrikot veya bonfileyi masanıza getiriyor, yemek istediğiniz miktarı size işaretlettirip, gerçekten istediğiniz kıvamda eti pişiriyor (az pişmiş sevenler pespembe bir ziyafete hazır olsun). tatlı olarak damla sakızlı muhallebi veya cheesecake seçebilirsiniz.
    maya, bozcaada'ya gelen herkesin mutlaka uğraması gereken bir yer. bozcaada'ya, sadece maya'ya uğramak için bile gelinebileceğini iddia edebilirdim, rum mahallesindeki birbirinden güzel rakı restoranları olmasaydı.
214 entry daha
hesabın var mı? giriş yap