129 entry daha
  • bu bilimin en garip tarafı, belirli normlar ve ideal kalıplar oluşturup, o kalıplara uymayanların psikiyatri servisinde tedavi edilmesi gerektiğine karar veriyor olması. bu hakikaten çok garip bir yaklaşım. her farklılık tedavi edilmeli midir gerçekten? tek bir doğru mu vardır doğada, hep iki kere iki dört müdür? bir van gogh tablosuna baktığınızda ne düşünüyorsunuz? massive attack'ten 3d'nin normal bir insan olduğunu düşünen var mı? octavarium sizce mantıklı kafanın yazacağı bir parça mı?

    kapitalist düzen, insana bir yol çiziyor. yolda asıl amaç yaşamak için çalışmak değil, insan doğasının tam tersine çalışmak için yaşamak, yani makineleşmek. insan psikolojisi belirli zamanlarda o yoldan çıkmak isteyebiliyor, sıkılıyorsun, bunalıyorsun, bırakmak istiyorsun. dizilerde, reklamlarda, televizyonlarda hep mutlu insanlar var, sen o mutluluğa erişmek için hep çalışırken daha da mutsuz hissediyorsun. geçici, kısa, maddi zevkler peşinde koşuyorsun ve bir gün yanlış yolda gittiğinin farkına varır gibi oluyorsun. yoldan çıkıyorsun.

    düzen bu noktada seni kara koyun ilan ediyor. yoldan çıkmaya niyetlendiğin anda herkes üzerine çullanıyor, 'neden böyle ki, bi psikoloğa görün istersen?' psikoloğa gidiyorsun, ilgisiz ve isteksiz, alabildiğine plastik, suni bir muhabbet, iki analiz, arkasından psikiyatr servisi, ve ver elini antidepresan şekerler.

    ufak haplardan almayan kaldı mı? peki gerçekten kaçımızın bunlara ihtiyacı var? travma geçirenleri, gerçekten major depresyon altında olanları bunun dışında bırakıyorum, toplumda hakikaten bu kadar insanın depresyon ilacı kullanıyor olması mantıklı mı?

    yapabileceğiniz en mantıklı şey içine kapanık olarak hayatınıza devam etmek, yoldan çıktığınızı mümkün olduğunca gizlemek. zira psikoloji bilimi hepimizi ruh hastası ilan etti. şerit değiştirdiğiniz fark edilirse ufak haplardan alacaksın ve seni sen yapan tüm özelliklerin kaybolacak. gülümseme, yaratıcılık, farklılık... efendisinin dediğini harfiyen uygulayan bir makina kalacak geriye.

    van gogh, tedavi edilseydi tamamen, mucize şekerlemelerle 21. yüzyılın ideal insanına evrilseydi, o tabloları çizebilir miydi?
435 entry daha
hesabın var mı? giriş yap