1 entry daha
  • baro siyasetinde etkin aktörler (egemen çoğunluk her ne kadar sosyal demokrat geçinse de) avukatlık ile ilgili düzenlemelerini iş veren godoman avukatları gözeterek yaparlar zira kendileri de neticede birer patron avukattır bu nedenle stajyerler ve genç avukatların lehine yapılacak olan düzenlemeler ve uygulamalar kendi tekerlerine çomak sokmakt olacaktır.

    yalandan stajyerlerden oluşan bir kurulları vardır ve bu kurulun avukat partilerinin nerede olacağı ve partideki afişin ne renkte olacağı konuları dışında karar almalarına katiyen izin vermezler.

    bunun yanı sıra bu zatların baro da bu kadar öne çıkmak istemesinin bir diğer amacı da chp'den vekillik, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği kapmak gibi basit köylü kurnazı işler güçlerdir.

    metin feyzioğlu da bu döngünün en tepesinde olup, baro'nun paralarını ve atatürkün de adını kullanarak olası bir chp den kopma süreci olursa alternatif bir başkan olmaktır.

    velhasıl hakan canduran'ı da çok yakından tanımamakla birlikte bildiğim kadarıyla baro'nun genç oluşumları ve taşradan sivrilmiş avukatları da yönetim kurulu ekibine dahil ederek feyzioğlu ve muadili sema aksoydan farklı bir politika yürütmeye çalışmakta.

    başarılı olur olmaz veya harun gibi gelip karun gibi de gidebilir zira metin feyzioğlu da baro başkanı oluncaya kadar pek demokratik konuşuyordu ama hakan canduran'nın egoizimden uzak ve değişik gruplara açık olan siyasi tarzının ankara barosu başkanlığında bir şans hakkettiğini düşünüyorum.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap