42 entry daha
  • ben de izlenimlerimi yazayım, ileride güncellerim.
    bu arada bendeki makine tulpar t5.
    eksilerden başlamak daha faydalı olur, artılara da değineceğim elbette.

    ilk olarak dikkatimi çeken şey kutu oldu. binlerce lira veriyoruz tabir-i caizse generic bir kutu geliyor. içi de hiç hoş dizayn edilmemiş. tamam işini yapıyor sonuçta bir kutu ama üzerine bir yerine bari monster falan yazsa çok daha hoş olurmuş. neyse ki yanında targus'un güzel bir laptop çantasını veriyorlar da bu konuda gönlümü aldılar. yine de kutu çok tırt, bir şeyler yapılmalı.

    kutuyu açınca pili dışarıda olacak şekilde notebook, pil ve kafam kadar bir güç adaptörü çıkıyor. adaptör delta electronics diye geçen bir markanın malı ve bu seviyede notebooklar yüksek güç gerektiriyor ama biraz daha göze hoş gelen bir şey olabilirmiş. nitekim kocaman kara bir dikdörtgenden ibaret. üşenmedim ölçtüm, yaklaşık 15 cm uzunluk x 2,5 cm yükseklik x 7 cm diğer uzunluk. aşırı büyüüük.

    ekranı korumak için paketleme var fakat jelatin yoktu. klavye, hoparlör kenarları, logo gibi yerlerde ise jelatin mevcut. bunları çıkarttım çünkü gereğini pek fazla anlamış değilim.
    kasa yapısına gelecek olursak, ben kaba olmasını bekliyordum ama beklediğimden "daha az" kaba çıktı. kasa kalın ve özellikle ekran çerçevesi gereğinden fazla büyük ama aşırı bir çirkinlik yok. iş görür vaziyette. nitekim monster da bu barebone kasaları alıp dolduruyor ve msi ile neredeyse aynı. kasa tamamen plastik, belirtmekte fayda var.

    klavyenin ortasına basınca bir göçme oluyor. bu msi'da da vardı, monster'ın 10 binlik modellerinde de gözüküyor donanımhaber incelemesinde, nitekim bendeki orta sınıf sayılabilecek modelde de var. keşke olmasaydı ama kullanımı engelleyici veya aşırı rahatsız edici bir durum yok. bunun dışında klavye güzel. ayrıca tepesinde turbofan, klavye ışığı, airplane mode gibi şeyleri açmak için dokunmatik bir kısım var.

    touchpad fena değil, iş görür vaziyette. bir macbook touchpad'i beklemeyin, hatta ortalamanın biraz altında bence. zaten bu bilgisayarda touchpad kullanacak çok kişi yoktur sanıyorum, o açıdan sıkıntı yok.

    ekranı 3k ve ben bu fiyata geçtim şu an için herhangi bir notebook bulamadım 3k ekranı olan. ileride yaygınlaşacaktır fakat eğer küçük ekranda çok iş görmek istiyorsanız retina ekrana yakın bir (x200 px daha az) bir çözünürlük sunuyor. tabi bu oyunlarda 880m bile olsa darboğaz yaratacaktır ama basit oyunları bu çözünürlükte çalıştırır diye tahmin ediyorum, henüz denemedim.

    ha aklıma gelmişken, sene oldu 2014, dvd'nin olmasını geçtim bluray yok. bari bluray olsaymış iyi olurdu bu fiyata. sürücüler de bir dvd içinde geliyor, o sıkıntılı biraz. internetten de edinilebiliyor tabi ki. cihaz ayrıca linux mint yüklü olarak geliyor eğer windows almadıysanız, bunu da aklıma gelmişken yazmış olayım. ben 120 gb'lık bir msata takıp windowsu oraya kurdum sıkıntı olmadan, "del" tuşu ile bios'a girip usb boot'u seçmeyi unutmayın windows kuracakken.

    arkadaki vidaları açana kadar baya zaman geçti bu arada, çeşit çeşit tornavida denemek durumunda kaldım ssd'yi takana kadar, en azından sağlam bir yapıya sahip plastik olsa da.

    notebook'a dönecek olursak, performansı gayet iyi. her şey tık tık açılıyor ve 3k ekran gerçekten de güzel. keşke kasa biraz daha güzel olsaydı diye düşünmeden edemiyorum ama bu fiyata bu donanımı bulmak gerçekten zor. alternatif olarak ya aynı kasayı kullanan msi tercih edeceksiniz ya da fiyat olarak çok daha fazla olan asus rog serisine bakacaksınız.

    donanımhaber'de birçok modelin incelemesi mevcut monster forumlarında, sonuçları açıklanmayan yarışma yapmışlar herkesi teşvik etmek için. bir de negatif yorumlar siliniyor diye duydum ki, böyle birşey varsa hiç hoş değil.

    toparlamak gerekirse, monster donanımı ve dizaynı itibariyle hiç de kötü değildir. kaba olduğu kısmına katılmakla beraber performans için bazı şeylerden ödün vermek gerekiyor. müşteri hizmetleri de telefonda gayet ilgiliydi, bir sıkıntı çıkaracaklarını zannetmiyorum. cihazı kullandıkça görüşlerimi de ekleyeceğim.
1623 entry daha
hesabın var mı? giriş yap