283 entry daha
  • ateist değilim fakat ateistliğe giden yol sorgulamaktan geçtiğine göre, 7.5 milyarlık dünya nüfusunun yalnızca 1.5 milyarının müslüman olduğunu öğrenip geri kalan 6 milyar insana ne olacak diye sorgulamaya başladığında yaşanan aydınlanma ateistlik ve diğer farklı inanış biçimlerine doğru yönelmede önemli bir sebep diye düşünüyorum.

    öyle sağlam(!) bir din eğitimiyle yetiştiriliyoruz ki, ben aklım erene kadar bütün dünya müslüman, işte arada birkaç tane kafir çıkmış, peygamberimizi üzmüş, ona karşı gelmiş müslüman olmamış, onlar ki zaten soyları sopları cehennemde cayır cayır yanacaklar zannediyordum ciddi ciddi. öyle öğretilmişti çünkü napayım. başka din var mıdır, varsa niye vardır, insanlar niye dine ihtiyaç duyar zerre fikrim yoktu. nasıl olsun ki. düşünmek yasak. sorgulamak yasak. öğrenecek yeterli kaynağın da yoksa zaten ne görüyorsan çevrenden aynen devam ediyorsun o yolda.

    halbuki hiç bir yaratıcı diyebilir mi ki, "yarattığım insanların taş çatlasın en fazla %20'sini cennete göndericem çünkü bitek onlar müslüman? geri kalan %80 için kontenjan yok, zevk için yarattım onları, sırf gıcıklığına, birbirinizi yiyip durun diye(?)"
2531 entry daha
hesabın var mı? giriş yap