152 entry daha
  • edit: 18.08.2018 itibariyle bir yıllık turknet abonesiyim. koşullar hiç fena değil. memnunum şu anda. ara sıra bağlantıda yavaşlama dışında hiç bir problem yok. bu arada müşteri hizmetleri oldukça değişmiş; kalite gelmiş çok şükür. sadece canlı destek yok. bunun bir an önce değştirilmesi lazım.
    *********************

    iyi ki ekşisözlük'e ve şikayetvar.coma bakmışım. daha bugün bile hakkındaki şikayetleri şikayetvar.com'dan okuyup kendime geldim. yoksa ben de cazip fiyat-hız(49 tl'ye 15 mbpshız ile sınırsız internet) ve 300 dak. sabit hatlara bedava konuşma kampanyasına kanıyordum.
    tekrar aradıklarında vazgeçtiğimi söyleyince birdenbire kabalaşan ve beni kendilerine inanmayıp internet sitelerine inanmakla suçlayan sert bir ses tonuyla karşılaştım. karşımdaki * nazik insan gitmiş, yerine tahammülsüz, karşısındakine söz hakkı vermeyip sürekli konuşan biri gelmişti.
    haklarında binlerce şikayet olduğunu gördüğümü söylerken sertçe peki, iyi günler denip alelacele telefon kapatıldı. oldukça ilkel bir hizmete, anlayışa sahip olduklarını da zaten bu konuşmadan kolayca çıkarabilirsiniz.
    ilk defa böyle kaba bir müşteri hizmeti yetkilisiyle görüşüyorum. daha müşterisi olmadan azarı yersem, ileride bir de müşterileri olsam n'aparlar acaba diye düşünmekten kendimi alamadım.
5963 entry daha
hesabın var mı? giriş yap