32 entry daha
  • navi'nin diğer takımların özellikle east olarak adlandırılan çin yoğunluklu asya takımlarının ne kadar gerisinde olduğu bugün oynanan newbee maçıyla çok daha net anlaşıldı bence. gruplarda bo1 formatının uygulanması yüzünden fazlasıyla sürpriz sonuçlar ortaya çıktı ama grup aşamasının bitmesinin ardından turnuva çoğu kişinin beklediği gibi şekillenmeye başladı. önce, grup maçlarında sansasyonel sonuçlara imza atan liquid, çin'in turnuvadaki en zayıf takımı olan lgd tarafından kepazeye çevrildi. daha sonra navi'nin gruplarda yendiği newbee, navi ile adeta dalga geçti. hani navi sırf rezil olup şu kadar dakikada millet gg verdi demesin diye iki maçta da bitmiş maçı buyback atarak, tüm skilleri ve ultileri sözde defans diye savurarak maçın süresini uzatmaya çalıştı. oynanan iki maçta da fnatic'e özendiler ama mu önce ember spirit - io, daha sonra tiny - io ikilisini iki maçta da tek başına dağıttı.

    bunlar bir yana şuana kadar oynanan maçlarda bence gerçek anlamda tüm potansiyelini ortaya koyan takımlar bence 1. ve 2. sırada yer alan vici gaming ve evil geniuses idi. dk da şaşırtıcı bir şekilde turnuvaya kötü başladıktan sonra gerçek gücünü göstermeye başladı 2. günden sonra, zira ilk gün rahat oynadıkları maçlar sonrasında kendilerini çok sıkıntılı bir tablo içerisinde buldular. bunun dışında navi, cloud 9 gibi takımların da potansiyelinin daha fazla olduğunu düşünmüyorum. şuan için çin takımlarını zorlayabilecek tek takım eg gibi görünüyor, zira gruplarda çok ilginç maçlar oynadılar ve acayip geri dönüşler yaptılar. ig turnuvaya iyi başlamıştı ama onlarda da bir düşüş var veya diğer takımların işi iyice ciddiye almasıyla böyle bir durum oluştu. ig için luo kesinlikle çok büyük bir handikap, ferrari 430 bazı maçlarda 2-3 kişilik oyun oynuyor. bugün bitmiş bir newbee maçını inanılmaz initiationları sayesinde kafa kafaya getirmişti nerdeyse ama late game'de çok iyi bir drafta sahip newbee maçı draft'ı ile kazandı.

    ben ilk 3 içerisinde çin'den en kötü 2 takımın yer alacağına inanıyorum ve bir sürprize fazla ihtimal vermiyorum. önceden de söylediğim gibi newbee, dk, vici, ig gibi takımları zorlayabilecek tek takım şuan için eg gibi görünüyor. vici ve ig şuana kadar turnuvada neredeyse bütün stratejilerini açık ettiler ama ben dk, newbee ve belki de eg'nin pocket strat olarak adlandırılan yedekte tuttuğu farklı stratejilerinin olduğunu düşünüyorum. her ne kadar gruplarda iyi performans göstermiş olsa da newbee ve dk, vici'ye genel olarak ters gelen takımlar. ig son zamanlarda büyük bir sürpriz yaptı, iyi bir ivme yakaladılar ama bence bu kendilerine yeterli olmayacak zira carry pozisyonundaki luo takım için büyük handikap. dk'nın ben strateji saklamak adına bütün potansiyelini ortaya koyduğunu düşünmüyorum, zira mushi de grup maçlarında geçmişin aksine çok öne çıkmadı. aynı şekilde newbee de beklentilerin aksine ilk aşamayı kötü bir pozisyonda bitirmişti ama bugün onlar da rakiplerine kim olduklarını hatırlattılar. bence bu turnuvanın en büyük favorisi hala dk ama çin takımlarından birisi (ig veya newbee) bunları elerse de şaşırmam. benim gönlüm eg'nin kazanmasından yana ama ig ile oynanan esl maçındaki 22-0'ı hatırlayınca çok iyimser olamıyorum.

    son olarak bir parantez de nar yeni adıyla navi.us için açmak istiyorum, turnuvayı 15. sırada bitirdiler ama ben bu adamların en az 3-4 tane throw olarak tabir edilen maçını izledim hem de iyi takımlara karşı. hele hatırlayamadığım bir maç var ki yaklaşık 15k gold - xp'den vermişlerdi maçı hem de öyle ultra late game'de de değildi oyun. bu turnuvanın sürpriz takımı olabilirlerdi, çok renkli maçlara imza attılar, hiç beklenilmeyen galibiyetler aldılar ama pub'da bile kaybedilmesi zor maçları verdiler. bir diğer üzüldüğüm takım ise mousesports oldu, bunları da çok severim ama tecrübesizliklerinin kurbanı oldular mss'e carry daha beteri am oynatmak gibi bir hataya düşüp bitmiş denilen bir turnuvada geri dönüş yaptıktan sonra aynı şekilde dramatik olarak elendiler.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap