169 entry daha
  • çok stresli geçen bir kaç yılın ardından saç derisinde yoğun kepek, kızarıklık, kaşıntı ve genetikte olmamasına rağmen son 2-3 yılda ciddi şekilde ön-orta kafa bölgesinde saç dökülmesi ve artık fotoğraflarda kafa derimi görmemin yaşattığı korku ile gittiğim dermatolog tarafından mart ayında tarafıma konulan teşhis. bunun yanında egzama ve alerjiden de bahsetti. yok yok yani. her neyse tedavinin ilk aşamasında öncelikle saç derini bir düzene sokalım sonrasında dökülmeyi hallederiz diyerek,

    1 ay boyunca kullanmak üzere sedolin şampuan (haftada 3 kere)
    2 hafta boyunca kullanmak üzere psoderm losyon (sabah-akşam 5 damla) (kortizon içerdiği için uzun süreli kullanımı mümkün değilmiş.)
    15 gün boyunca kullanmak üzere de xyzal (alerji için) yazdı.

    ilave olarak saç dökülmesinde etkisi olabileceğinden demir ve çinko seviyelerine bakmak için kan testleri istedi. onları yaptırdık demir ve çinko konusunda herhangi bir eksiklik çıkmadı.

    bu kombinasyon ile 2 hafta içerisinde saç derim ile ilgili hiçbir problemim kalmadı. hemen kontrole gittim, bu sefer saç derisini canlandırmak amacıyla,

    alpecin şampuan (haftada üç dendi ancak saç yapım sebebiyle iki günde bir uyguluyorum.)
    alpecin likit (tonik gibi birşey. sabahları saç derisine masaj yaparak uyguluyorum.)

    yaklaşık 4 aydır bu kombinasyonu uyguluyorum ve ne bir kaşıntı, ne kepek, ne de dökülme yaşıyorum. saçlar bariz bir şekilde gürleşti ve saç tellerim kalınlaştı. son kontrolde de doktorum şampuanı bitirdikten sonra zenagen kullanmamı, alpecin likite ise aynen devam etmemi söyledi. şu anda bu kadar iyi durumdayken şampuanı değiştirme konusunda şüpheliyim ancak denemeden bilemeyeceğim sanırım.

    ilaveten seboreik dermatit ile ilgili gördüğüm görsellerin bazıları gerçekten ürkütücüydü. diğer entrylere baktığımda da, gayet hafif geçirdiğimi düşünüyorum, zira ben o kadar ciddi bir problem yaşamadım, iki haftada da düzene soktum. bu süreçte yağlı yiyeceklerden (özellikle fast food) olabildiğince uzak durup, spora baya yüklendim. (stresi boşaltma amacıyla.) sonuç olarak baya rahatladım. her ne kadar ben bu süreçten geçmiş olsam da, hastalığın kişiye özgü dinamikleri çok fazla olacağından her daim uzman bir dermatoloğa görünmekte fayda var.
2112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap