3 entry daha
  • yüksek görünen fiyat etiketine rağmen şiddetle tavsiye ettiğim cilt temizleme cihazı. ilk gördüğümde kendisine ve havalarda uçan fiyatına " yürü git manyak! " çekmiştim. sonra ilgimi çekti, yüzlerce yorum okudum hakkında. en son dayanamayıp aldım. çok iyi yapmışım. tek pişmanlığım daha erken almamış olmam. modelleri aşağıda temel olarak karşılaştırıyorum.

    mia tek hız seçeneği ile geliyor.

    mia2 aralarından tavsiye ettiğim model. iki hız seçeneği var. boyut olarak mia' dan biraz daha küçük, daha üst model olan aria' dan daha da küçük. seyahatlere götürmek için çok daha pratik. şarj ettikten sonra batarya ömrü yaklaşık 20dk ki gayet uygun bence. ayrıca elinizde şekilsiz bir merdane tutuyor hissi de vermiyor. bana ariadan daha ergonomik ve kullanımı kolay geldi.

    aria bence mia2' nin allanıp pullanmışı. duyduğum kadarıyla piyasadan çekip başka bir ürünle değiştireceklermiş zaten. üç hız seçeneği mevcut. bunun dışında batarya 30dk gidiyor ve usb ile şarj edebiliyorsunuz. ayrıca bir kurutma standı var.

    plus serisinin en büyük artısı aria gibi üç hızın yanında vücut başlıklarıyla da kullanılabilmesi ve ona özel bir hız seçeneğinin daha olması.

    onca fiyat farkı yerine mia2 ve birden fazla başlık alarak vücudunuzda da kullanabilirsiniz. tabii bu benim fikrim.

    modellerde otomatik olarak saniyelere göre programlanmış bir sistem var. yanağınızda bilmemkaç saniye, burnunuzda şu kadar saniye kullanın diye tavsiye niteliğinde yönlendirmeler var. alet belirli zaman aralıklarında rahatsız etmeyen bir uyarı sesi çıkarıyor. burnunu çok mıncırdın alnına kay anlamında. ben keyfimin kahyasına göre kullandığım için çok bir farkını görmedim. ayrıca hatırladığım kadarıyla seriler arasında tek tuşla çalışma süresi farklı. mia' lar daha kısa süre çalışıyor. ben mia2 kullanıyorum, toplam bir dakika sürüyor. daha uzun süre temizlemek istersem tuşa bir daha basarak her seferde iyi ki aria almadım diyorum.

    başlıklara gelince, her cilt tipi için farklı başlıkları var. cihaz standart olarak hediye bir başlıkla geliyor zaten, gelen başlık sensitive*. bu arada başlığı haftada bir falan normal temizleyicinizle yıkamanız ve üç ayda bir de değiştirmeniz tavsiye ediliyor üretici tarafından. daha uzun süre kullananlar da var, kimsenin yüzü morcivert falan olmamış. ben riske atmak istemediğim için henüz öyle bir kurnazlığa kalkışmadım. son fırçam üç ayını doldurmak üzere gerçi, her an sütümü bozabilirim.

    değiştirilebilir başlıklarla ilgili olarak adına aldanmayın derim. cilt üzerindeki kuvvetine göre delicate, sensitive, normal, acne ve deep pore olarak sınıflanması lazım. son ikisinde hatalı olabilirim ancak hassastan kuvvetliye doğru dağılım yanlış hatırlamıyorsam böyle. genel olarak insanlar standart gelen başlıkla ilgili çok problem yaşamıyor. aşırı hassas ise cildiniz zaten kısa sürede ben yandım anam diye çığlığı basacaktır. hal böyleyse daha narin ciltler için olan delicate başlığına hızlı bir geçiş yapın. soyulan, tahriş olan cilt kendini belli eder zaten. bunun yanına cildiniz cihaza alışana kadar üç beş sivilce çıkabilir. buna purging diyorlar, alttaki yüze çıkıyor hesabı benim gibi dişinizi sıkarsanız büyük ihtimalle bir kaç haftaya cilt kendiliğinden aknelerden temizlenir. zaten sivilce denen meret sinsi bir yılan gibi. çıkmaya yeltendiğinde deri altından size çaktırmadan oluşmaya başlıyor ve sizin onu fark etmeniz birkaç haftayı bulabiliyor. bu arada dermatolog falan değilim, sadece şahsi tecrübemi ve bildiklerimi paylaşıyorum. söylediklerim safiyane tavsiye niteliğindedir. cildinizi en iyi kendiniz tanırsınız.

    naçizane tavsiyelere devam edecek olursak acne* ve deep pore* aparatlarına balıklama dalmayın derim. ben cesaret edebilirsem burdan güncelleyeceğim, deep pore olanı düşünüyor ve düşündüğümle kalıyorum. sebebi bu ürünlerle ilgili birbirinin tam zıddı tecrübe yaşayan insanların azımsanmayacak çoklukta olması. dizayn olarak bu iki başlık diğerlerinden farklı. yani dönme düzenekleri farklı. her ikisinde de ufak fırça grupları birbirine zıt yönlerde dönüyorlar ve bu daha abresif bir temizleme sağlıyor. kimilerine yararken benim gibi hassasiyetten ötürü durduk yere de sivilcelenmeye karar verebilen, yağlı ve karma ve hatta bazı dönemler normal olmak arasında kafasına göre takılan bir cilde sahipseniz temkinli yaklaşın derim. zira cilt üzerinde fazla tahrişe neden olmak da sivilcelenmeye sebep olabilir. çoğu insan standart başlıkta işini gördüğü halde benim gibi kaşınıp deep pore olayına girdiği için çok ciddi sivilce problemiyle karşı karşıya kalmış. ben şimdilik kararsızlar köyünün muhtarlığını yapıyorum ve dediğim gibi şimdilik kaşındığımla kalıyorum.

    genel olarak çok faideli bir alet olduğunu düşünüyorum. düzenli ve hafif olarak ölü deri ve artıklardan cildi temizlemek oluşmuş veya oluşmaya niyetlenen kırışık buruşuğa bire birdir. ayrıca gözeneklerin tıkanarak akne veya siyah noktaya dönüşmesinin önüne geçer. cilt iyi temizlendiği için sonrasında kullandığınız ürünler daha iyi nüfuz eder. tüm bunları yapmakta clarisonic pek maharetli olduğu için tavsiye ederim. bütçeniz müsaitse alın ancak değilse cilt temizliğinize her halükarda özen gösterin ve düzenli peeling yapmaya biraz daha ağırlık verin. iyi temizlenen ve uygun nemlendirilen bir cilt yaptığınız bakımı inkar etmeyecektir.

    başlık güncellemesi: üç aydan fazla aynı başlığı kullanmaya kalktığımda sivilcelenmeye başladım sözlük. demek ki fırça dizaynında iyi mühendislik yapmış uyanık imalatçılar. alel acele fırça almaya gittiğimde yerel tükkanda bir tek çeşit vardı, tam adı clarisonic luxe satin precision contour brush head. bir de indirimde olunca aldım gitti. çok umutlu değildim aldığımda ve başka çeşit olsa kırk yıl kalsam bunu almazdım ama bir aydan fazladır kullanmakta olduğum bu başlıktan çok memnunum. fırça kılları çok yumuşak ve uzun. bu sayede müthiş güzel köpürüyor ve nedense diğer başlıklara nazaran daha iyi temizlediğini hissediyorum. sadece köpükten dolayı değil, fırçanın hareketini daha iyi hissedebiliyorsunuz yüzünüzde ve bu daha iyi temizliyor sanki. cildim bu fırçaya olumsuz tepki vermedi ve arkasından kullandığım ürünlerden daha iyi verim alıyorum ama aklım diğer serilerde olduğu için muhtemelen fırça denemelerim devam edecek.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap