• (bkz: warhammer 40k)
    primarch rogal dorn'a bagli space marine chapter'i. zirhlari altin sarisi, armalari sol omuz zirhi uzerinde siyah bir yumruk. 1st founding chapter'i. primarch rogal dorn, imparatorluk ordusunun gelmi$ gecmi$ en buyuk taktisyeni ve emperor'a en sadik primarch.

    great crusade sirasinda daha cok eastern fringe bolgesinde fetihler yapan bu chapter'in homeworld'u terra'dir. bu sebepten oturu kendileri aslinda biraz da imperial vanguard sayilirlar. horus'un chaos tarafina gectikten sonra terra'yi ve imparatorluk sarayini ku$atmasi sirasinda imperial fists en cok kayip veren chapterlardan biri olmu$tur, sayisiz kahramanlik hikayesine imza atmi$lardir.

    rogal dorn, emperor'u golden throne'a bagladiktan sonra roboutte guilliman ile beraber codex astartes'in hazirlanmasinda onemli rol oynami$, adeptus terra organizasyonunu kurmu$ ve imparatorlugun yeniden bir duzen icinde yonetilmesini saglayacak burokratik ve askeri yapiyi kurmu$tur.

    2nd founding ve daha sonraki chapter founding'lerde ultramarines ile beraber gen havuzu en cok ba$vurulan chapter'dir. imperial fist marine'leri, terminator zirhi giymeden veya sergeant olmadan da power fist kullanabilirler. offspring chapter'lari arasinda en onemlisi (imho) crimson fists'dir.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap