12866 entry daha
  • diyorum ya kıyamet sonrası senaryosu gibi yer.

    hizipler filan var, hiçbir grubu diğerinden ayırmadan yazıyorum, major gruplar üzerinden gidecek olursak, ailesinden sağından solundan öğrendikleri fikirlere ölümüne bağlıdırlar bu hiziplerin üyeleri. gelişime, farklı fikirlere kapalıdırlar. hepsinin putu vardır, zaten yoz ve cahil biçimde savundukları fikirleri artık kutsaldır ve siz ezberlerini bozup kutsalları ile ilgili eleştiri getirirseniz sizin lanet kıçınızı tekmelerler.

    farklı açıdan bakmak, kendini geliştirmek gibi özellikleri olmadığı için farklı bir fikre de tahammülleri yoktur. duyunca, okuyunca hortlak görmüş gibi olurlar ve direk saldırıya geçerler. sokakta denk gelsen karısını alıp götürdüğünde ses etmeyecek adamlar sana buradan küfrederler, çok güzel.

    okuduklarını anlamazlar, çünkü yeniliğe ihtiyaç duymazlar. onların fikri doğru olandır. başka fikirlerle zaman kaybetmek gereksizdir. zaten şartlı refleks vardır bunlarda. her birini kudurtacak anahtar kelimeler mevcuttur, yanlışlıkla yazarsanız ısırırlar, yaftalanırsınız, bir hafta içerisinde tıpkı benim ve bazı kişilerin birçok defa yaşadığı gibi alakanız olmayan birçok grup ve pozisyon ile etiketlenirsiniz. bir "büyüğümüz" taraf olmayan bertaraf olur demişti ya, bu laf sözlüğe cuk oturuyor. bu ideoloji bağımlısı kuduruk kitlelerden herhangi birine yakın değilseniz, bu birbirini yiyen manyaklar gün gelir sizlerden de bir diş alırlar.

    ek olarak, bu grupların hero'ları vardır yine bu platformda. yani işte her grubun iki kelime fazla ezberlemişi(okumuşu demiyorum) vardır. ekşi sözlük geleneksel gruplar arası ayarlaşma etkinlikleri sırasında bu hero'lar sahneye çıkar, müritlerinden pek de farklı olmayan bayağılıktaki bakınızı veyahut 4 kelimelik atarı yapar ve giderler. bunları nickaltlarından ve koltuk altlarından tanırsınız. sırf temsil ettiği kitlenin beğenisini taze tutmak için karşı tarafa hunharca giydirirken aşırı terler bunlar. nickaltları ise "bazı bilmemkimlerin zoruna giden.." ile başlayan çocukça destek yazıları ile dolu olur. bunlar, kültürel birikimi ezber yoluyla yaparlar, ruhlarını doyurmak için değil kartvizitlerini doldurmak için. sabah akşam kafa sikerler. insanın okuyası gelmez buraları.

    bunlara abazanları, tenekeleri ve birkaç tipi daha ekleyin. al işte, okuyacak bir şey ara ki bulasın, romantikler bile daha sempatik gelmeye başladılar gözüme şerefsizim.

    iyi yazıyı iyi insanı geçtim, normal yazı ve normal insan bulmak zorlaştı artık. eskiden buralar dutluktu kafasında değilim ama dutluktu, şimdi foseptik patladı ve içme suyuna karıştı. skerün!
15353 entry daha
hesabın var mı? giriş yap