470 entry daha
  • 2014 dünya basketbol şampiyonası'ndan çeyrek finalde elenmiş takımımız. koç ve oyuncu bazında sıcağı sıcağına bir değerlendirme yapmak istedim.

    ergin ataman: milli takımın başına getirilebilecek yerli antrenörler arasında en doğru seçimdi. seçtiği kadroda en büyük hatası şüphesiz melih mahmutoğlu yerine barış ermiş tercihi oldu. ama yine elindeki kadrodan maksimum verim almasını başardı. başarılıydı diyebilirim.

    ender arslan: anlamsız şut tercihleri ve yavaş oyun kurması nedeniyle çok eleştiriliyor ancak milli takımın elindeki en iyi oyun kurucu bu arkadaş. derrick rose var da seçmiyoruz gibi eleştirmenin anlamı yok, alttan gelen oyuncular takıma alışana kadar ilk 5 oyun kurucumuz olmaya devam edecektir. elinden geleni yapıyor, iyi bir turnuva çıkardı.

    kerem tunçeri: artık 35 yaşında ve benchten katkı veren bir oyuncu olmasına rağmen yine basketbolda zekanın önemini gösteren performans çıkardı, kritik şutları ve asistleriyle geri döndüğümüz maçlarda çok önemli katkı verdi. ama yine de bu son turnuvası olmalı.

    cedi osman: bana göre takımın en iyi savunmacısı. ilerde ilk 5'in vazgeçilmezi olacak ancak çok genç ve bu turnuvada gençliğinden kaynaklanan hatalar yaptı. koçun kendisine yeterli süreyi verdiğini düşünüyorum ve aldığı sürede kendisini ispatladı. bu formayı bir daha bırakmaz.

    barış ermiş: milli takımda yeri yok, olmamalı.

    sinan güler: 2010'da ömer onan'a verilen "rakiplerin en skorer oyuncularını kitleme" görevi bu turnuvada kendisindeydi. ömer gibi bir performans çıkaramasa da elinden gelenin en iyisini yaptı. hücumda kimsenin düşünmediği kadar iyi bir performans sergiledi. takıma umudun kaybedildiği anlarda dahi her daim canlılık katıyor. milli takımdaki yerini kesinlikle hak eden bir oyuncu.

    cenk akyol: kendisi tam bir canlı bomba. günündeyse rakipler için gününde değilse kendi takımı için. finlandiya maçında kritik şutu soktu ancak öncesinde bomboş atışı kaçırdı. kendisine en çok ihtiyaç duyulan litvanya maçında yokları oynadı. milli takıma alınmamalı diyemiyorum çünkü rotasyon belli ancak çok çalışması lazım.

    emir preldzic: turnuva boyunca hem olumlu hem olumsuz takımın en çok konuşulan ismi oldu. kendisini sona sakladım çünkü tartışmasız bu turnuvada milli takımın en önemli oyuncusuydu. yeri geldi 1 numara oynadı yeri geldi 4 numara oynadı ve hiçbirinde sırıtmadı. bunları yaparken de takımın sayı ve asist istatistiklerinde birinci, ribaundlarda da ömer aşık faktörü sebebiyle ikinci olduğunu belirtelim. eleştirileri kesinlikle hak etmiyor. bu takımın ona çok ihtiyacı var.

    barış hersek: çok heyecanlı. genç bir oyuncu mu diye baktım ama yaşı da 26 olmuş artık. heyecanı oyununa olumsuz yansıyor ve istediklerini bir türlü yapamıyor sonunda da zararı takımına oluyor. kendisine verilen şansı değerlendiremedi, bu takıma bir daha girmesi zor gözüküyor.

    kerem gönlüm: bana göre milli takımda en beklenmedik katkıyı veren isim, 36 yaşında olmasına rağmen genç ve kendini ispatlamaya çalışan bir oyuncu gibi mücadele etti. son maçlarda performansının ödülünü maçlara ilk 5 başlayarak da aldı. onun da son turnuvası olacak ancak zirvede bıraktı bana göre.

    oğuz savaş: kenardan gelerek çok iyi katkılar verdi. yeni zelanda maçını adeta tek başına çevirdi. hiçbir zaman yıldız oyuncu olmadı ancak oyun zekası ve skor gücü ile bu takımda her zaman yerini hak eden bir oyuncu.

    furkan aldemir: savunmada nispeten başarılı, ribaund yeteneği üst düzey, ama hepsi bu kadar. biz kendisinden 2010'da semih erden'in verdiği katkıyı vermesini bekledik, o seviyede bir oyuncu değil. hatta şu an oynadığı galatasaray takımında bile oynamayı hak ettiğini düşünmüyorum. ersan ve enes'in dönüşüyle kendisine elveda deriz.

    ömer aşık: muhteşem bir oyuncu. her geçen yıl değil adeta her oynadığı maç sonrası üzerine bir şey katıyor kendisini geliştiriyor. serbest atışlarını eleştirenleri görüyorum da bu adamın çok değil 1-2 sene önce nasıl serbest atış kullandığını görseler şaşarlardı, onu bile elinden geldiğince geliştirmiş. savunması olağanüstü, pota altını karartıyor. bu turnuvada kendisini yalnızca anthony davis zorladı onunla da bu sene takım arkadaşı olacaklar yine çok şey öğrenecektir. son litvanya maçından önce kendisine serum takıldığını öğrenmemle saygım bir kat daha arttı. diyebileceğim tek bir şey var. helal olsun.

    bu takım benim saygımı kazandı. ilerisi için ümit verdi, çok daha iyi olacaklarına inanıyorum. yeter ki biz desteklemeye devam edelim.
280 entry daha
hesabın var mı? giriş yap