6423 entry daha
  • bence tek basarisi, turk futbolcusunun simarikligini ve amatorlugunu iyi kontrol edebiliyor olmasidir. seveni ya da sevmeyeni, hic kimsenin fatih terim'in iyi bir taktisyen oldugunu iddia edecegini sanmiyorum.

    fatih terim'in bu "basarisi" ne yazik ki futbolcularin kendisini gelistirmesini engelliyor bence. milli takim'da cok duygusal bir ortam var, ve bu ortama alisan futbolcular daha profesyonel calisan teknik direktorler ile anlasamiyorlar.

    aynisi fatih terim sonrasi donemde galatasaray'da da oldu. fatih terim'in o duygusal yonetimi (duygusal derken, yeri geldiginde kizan, bagiran yeri geldiginde seven bir figurden bahsediyorum)ne alisan futbolcular, mancini ve prandelli gibi isimler ile verim verememeye basladilar.

    bunu "milyarlik essekler" ile aciklamak mumkun degil. o adamlar kendilerini ozel hissettirilmeye alismislar ve duygusal olarak onlara notr davranan bir teknik direktor ile motive olamiyorlar.

    bu acidan baktigimizda fatih terim biraz lise ogretmenine benziyor. lise ogretmenleri, sorumluluklarinin bilincinde olmayan ergen gencleri duygusal olarak motive ederek onlara basari kazandirmaya calisirlar. ogrenci, uzerine duseni hocanin zorlamasi ile yapar.

    turk futbolcusunun artik liseden mezun olup universiteye gecmesi gerek. futbolcunun hedefinin teknik direktoru mutlu etmek degil, kendi kariyeri oldugunu anlamasi gerek. teknik direktor dedigin aslinda bir arac futbolcu icin.
33127 entry daha
hesabın var mı? giriş yap