29 entry daha
  • memleketimizde adalet adı ile gösterime girmiş, denzel washington filmi.

    türkçe isminin adalet olması; sanırsam kelime anlamı eşitleyici olması, kahramanımızın da mazlumların yanında adalet sağlayarak, adalet terazisinde eşitlik sağlamasından kaynaklanmakta...

    yönetmen antoine fuqua, training day filmindeki gibi filmi denzel' a bırakmış, denzel da hakkını vermiş, gerçekten iyi bir oyunculuk çıkarmış.

    film gerçekten güzel, sıkmıyor, hatta sıkıcı denilen ilk yarım saati bile karakterleri ve yaşayışlarını tanımak açısından bence çok güzeldi. son yıllardaki hızlı, soluksuz ve yüzeysel filmlerden sonra aksiyon sinemasında bu 80' leri çağrıştıran, daha doğrusu 80' lerdeki filmleri hatırlatan bu film nimet gibi duruyor.

    filme gittiğimde bilmiyordum ama zati 80' lerde oynayan bir tv dizinden uyarlamaymış ki, bu da bir artı aslına sadık kalınmış demek ki, en azından dönem ruhuna uygun olmuş.

    kötü adamlarımız da yeterince iyiydi, zati kötü iyi oyuncu olunca filmde sıkıntı olmuyor.

    müziklerine ayrıca değinmek lazım, bence çok başarılıydı.

    film konusuna gelirsek;

    --- spoiler ---

    adamımız; gizemli, yalnız ve mülayim bir tip. film boyunca diyaloglarla parça parça hakkında bir şeyler öğreniyoruz.

    işte bu adam genç bir kadının kendisinde saklı şeyleri görmesinden etkilenerek; önce bu hatuna sonra da çevresine adalet saçmaya başlıyor. zati yardım sever bir adam.

    bu işleri yaptıkça hep kötü adamlardan who are you? sorusuna muhatap oluyor.
    çünkü ilk izlenim olarak hiç tehlikeli ve ölümcül bir kişi değil ve her zaman ilk iş sulhla ve uzlaşma ile sorunu çözmeye uğraşıyor, sonra mecbur kalınca eteklerindeki taşları döküyor ortaya...

    kahramanımız clint eastwood gibi, daha doğrusu onun filmlerindeki rollerinden birisi gibi, yani aslında spagetti western tarzı bir film gibi olmuş, sanırım bundan dolayı da hoşuma gitti.

    --- spoiler ---

    netice iyi bir film, ama izlenmese büyük bir kayıp olmaz açıkçası.
    aksiyon yerinde, abartı yok gibi, gerilim de baya başarılı...
    bence denzel yerine başkası olsa belki de bu kadar iyi olmazdı.

    not: yazmam gerekli diye düşündüm, bu filme şehir fırsatlarından 10-12 tl' ye aldığım biletle gittim. aslında bileti çok önceden almıştım ve sin city için kullanacaktım, ama olmadı. biletin son kullanım tarihi 30/09/2014 olduğu için mecburiyetten sinemaya gitmek durumunda kaldım. *
    ninja kablumbağar gibi bir filmi veya yine distopik gelecek, gençlik filmi labirent filmine gitmek istemedim.
    şahsen çok satan gençlik kitaplarından uyarlanan bu tarz filmlerden ben bıktım. ama maalesef fragmanlarda giver diye aynı tarz bir filmin geldiğini gördüm.

    neyse, sanırım gidebileceğim en iyi filme harcadım biletimi, belki de bu yüzden bana güzel gelmiştir film.
185 entry daha
hesabın var mı? giriş yap