161 entry daha
  • yeni cem yılmaz filmi.

    filmin hokkabaz tadında olduğu fragmandan aşikardı. yani deliler gibi kahkaha atmak istiyorsanız gitmeyin. ancak öyle güzel sahneleri de var ki, hem mizah hem de insanın içine işlemesi adına kaliteyi hissettiriyor.

    göndermeleriyle, ince esprileriyle, yer yer duygusallığıyla da çok tatlı bir film olmuş.

    güzel vakit geçirmek istiyorsanız gidin derim.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    tüm bunların dışında da şöyle bir gerçek var: bana kalırsa cem yılmaz artık aklı başında bir kesime hitap ediyor, bunu gösterilerinden ve çektiği filmlerden de anlayabiliyoruz. yani korsan film işindeki bir adamın hikayesini mizahı çok daha güçlü kılarak, anlık (ve hatta belaltı) esprilerle çekebilirdi. misal doritos reklamındaki doktor'un korsan film işine girdiğini düşün. o zaman filme sadece güler geçerdik. yani şu kahkaha tufanı dedikleri şey olurdu. ama bana adamın derdi başkaymış gibi geliyor. yani güldürmenin yanında yer yer duygusallık, ince göndermeler ve hatta ürün yerleştirmede bile bir zeka işini ortaya koyması, "artık bana farklı bir açıdan yaklaşın" demeye çalıştığını gösteriyor.

    yani kıyaslanan komedyenlere bakıyorsun, adam aynı serinin dördüncü filmini çekerken cem yılmaz russell crowe ile kamera karşısına geçmiş, nebleym ferzan özpetek'in filminde oynamış, borusan filarmoni orkestrası'yla işler çıkarmış falan... yani adamın sırf gişe/para/komedyenlik derdi olsaydı bu toplara girmezdi gibi geliyor.
940 entry daha
hesabın var mı? giriş yap