1 entry daha
  • öncelikle bu film 87.oscar ödüllerinde macaristanın en iyi yabancı oscar adayıdır ve de bu film cannes film festivalinden belirli bir bakış açısı ödülü almıştır .

    ayrıca bu film dramdır , bu filmde 274 köpek kullanılmış ve filmde de bahsedildiği gibi köpeklerin hepsi melezdir bu benim için dram zaten.köpek sayısınında bir filmde kullanılan en fazla köpek figürasyonu rekorunu ele geçiyor bu da dram.

    ama bu filmde ne bir oyunculuk var -kimse bana oyunculuktan bahsetmesin tüm işi köpekler `:!` yapmış hatta ödülde almışlar afferim onlara - , ne de yönetmenlik .

    --- spoiler ---

    film tipik bir parçalanmış aile yapısıyla başlayıp çok çok acayip hakikaten acaip yerlere gidiyor ama komik bir şekilde gidiyor .

    o kadar ki filmin başlangıç gelişim ve bitişini şu şekilde özetleyebiliriz ;
    lassie ile başlayıp kill bill volume 1 ardından kill bill volume 2 son olarak fareli köyün kavalcısı gibi tanıdık bir masalsı bir sonla bitiyor.

    ama şöyle bir kafa karışıklığı var ;

    lassie sekansı -eyvallah- köpecik tavırlar aman yavrucak kaç sosyalleş ,arkadaşlarını bul ve diren yoldaş köpek kardeş ,diren ki bu sistemi sen çökert...

    kill bill sekansı - eyvah- uma thurman bir köpek olmuş intikam alıyor, teker teker... çenesi ve çetesi sanki bir hattori hanzo olmuş , kimsenin gözünün yaşına bakmıyor, acımıyor, vuruyor, kırıyor, havlıyor, gırlıyor ve hunharca kan döküyor...

    fareli köy zaten ayrı bir hikaye yazmaya gerek yok...

    --- spoiler ---

    yönetmen bence tamamen kendi iç fantezisi heyezanlarıyla hayatıma tam 120 dakikalık bir hayat sevinci verdi ki bana bu filmi eşe dosta tavsiye edip belirli bir bakışla onlara bakıcam. hatta en sevmediklerime 2 kez tavsiye edip , dvd'sini ellerimle teslim edicem. ben hayatımda ilk defa bir dram filminde kahkahalar attım ki yalnız değildim salonda. ve film dram .

    (bkz: şakaysa hiç komik değil ciddiyse çok komik)`:ama güldüm şimdi hakkını yememek lazım yönetmenin öldürme sahnelerinde özellikle.`

    son olarak o köpeklerin film sonrası psikolojisini merak ediyorum, bunlar köpek aktör değil bu kadar agresyonu nasıl absorbe edip normal hale dönecekler bu konularda pek bilgili olmadığımdan üzüldüğümle kaldım.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap