622 entry daha
  • garip bir anım var bu salak diziyle ilgili.

    sene 2000 bilemedin 2001. tgrtden atvye yeni geçtiği zamanlardı yanılmıyorsam. kardeşim o zamanlar küçük, evde internet yok bilgisayar yok e çocuk akşama kadar buna hitap eden dizileri çizgifilmleri izliyor. ben de evde olduğum zamanlar bunun dizileri bitsin diye bekliyorum. mecbur izliyoruz yani. yok sihirli annem, tatlı cadı falan.

    neyse bir bölüm vardı. tamer olacak karadağlı odaya bir hışım giriyor (aslında tam hatırlamıyorum kimdi o giren) havuç dedikleri velete "lan havuç, yine mi klozetin kapağını açmadan işedin? bin kere dedim lan sana!" gibisinden bişiler hönkürüyordu.

    ben samatya'da doğmuş büyümüş adamım. ne okulda, ne arkadaşlarımın evinde klozet var. herkes iki mermerin arasına delinmiş deliğe sıçıyor. evlerin çoğu 150 ya da 50 yıl önce yapılmış. bir anneannemin evinde klozet vardı, onun da bildiğin görünen bir kapağı vardı. tam olayı idrak edemediğimden aklımda tamamen kapalı klozet kapağına işeyip ordan sektiren, ortalığı çişe boğan bir havuç canlandı. "vay amk" diyorum" bu ne asilik. tamer karadağlı olsam veletin kafasını klozete sokmuştum" falan diyorum.

    yıllarca aklımda kaldı o bölüm. yıllar yıllar sonra mimarı daha ölmemiş bir apartmana taşındık. bi'gün tuvalete gittim, lan bir baktım klozetin kapağını kaldırınca altındaki diğer kapağın üstüne bikaç damla çiş, üstünde de kıvırcık bir kıl.

    artık saç sakal olmuş kardeşimin odasına daldım bir hışımla "ulan klozetin kapağını kaldırmadan niye işiyon şuraya?" dedim. bir an durdum.

    artık doğruyu anlamıştım.

    bu kadar gerizekalıyım.
699 entry daha
hesabın var mı? giriş yap