33 entry daha
  • bunun dlc'si alinmaz ama alien hayraniyiz, yorumlar da iyi gibi diye ps4'ume indirivermis olduugum oyundur (bkz: #46397186). ama simdi rahatlikla soyleyebilirim ki dlc'si de alinir bu oyunun.

    tavsiyeler uzerine zor seceneginde oyunuyorum. bu yuzden midir, yoksa artik paslanmis miyim, ya da ne bileyim bu tarz oyunlara pek alisikligim yok mudur bilemiyorum ama 3 gun sonunda henuz revirin oldugu 5. bolum sonundayim. esasen evli olmam ve de hafta ici calistigim goz onunde tutulursa fena ilerlememisim. zaten yavas ilerlememin sebebi zart zurt olmem degil (gerci bir kac yerde bir kac kere olmuslugum var ama) surekli tirsa tirsa ve saklana saklana ilerlemem.

    neyse sadede gelecek olursak, oyun gercekten mukemmel beyler bayanlar. oyunu begenmeyecek 2 profil insan vardir, ki bunda yerecek birsey yok, kisisel tercihtir: 1. sabirsiz ve futursuzca aksiyon isteyen eski counterci profil 2. korku ve gerileme katlanamayan profil. onun disinda herkes bence bu oyundan cok keyif alacaktir.

    bunca yillik alien hayraniyim, o alienin birden havalandırmadan geldigini duydugum, bunu duymamla bir yere pusmamin bir oldugu, eger dibimde pusacak bir yer yoksa gotu boklu bir kutunun yanina durup ondan medet umdugum, insallah arkamdan gelmez diye dua ettigim, yanimdan gecerken veya az otede cok ufak bir acidan alien'i gordugum o anlar var ya... aynen cem yilmazin arog filminde t-rex'i gordugunde dedigi gibi "allahim bu klasik ani bana yasattigin icin binlerce kez tesekkurler" dercesine bu oyunun yapiminda ve yonetiminde yer alan herkesin yanaklarindan teker teker opuyorum. adamlar yapmis. oyunun ilk 5 bolumunu oynamis olmama ragmen puanin 9.5'dur.

    yarim puani niye kirdim:

    1. bazen alien yaninizda geciyor, oyle yatak masa altinda olmamaniza veya dolapta saklanmamaniza yani kabak gibi ortada olmaniza ragmen (sadece geldigi taraftan gozukmuyorsunuz ama neticede o engeli gectiginde yan yanasiniz) siz gormeden devam ediyor. gerci o gerilim, ve gecip koseyi dondukten sonra 3.5 atarak hemen baska ve daha iyi bir saklanma noktasina giderken ki mutlulugunuz cok sansliydim hissi doguruyor. zaten o kadar gercekci olsa oyun kesinlikle oynanamaz. ama 5 bolum sonra bunu farkettim tabii, alien'in hangi durumlarda kesinlikle sizi gordugu, hangi durumlarda bazen sizi gormeyecegini farketmeniz icin onla baya vaki gecirmeniz gerekiyor. o yuzden onu ilk gordugunuz levellarda ve oyun basinda duydugunuz gerilim ile sonrasi ayni degil ama yanlis anlasilma olmasin gerilim hep orada
    2. motion tracker eger dogru takip edebildiysem hareket eden her objeyi (acilan kapi, asansor, vs gibi) gostermiyor.
    3. dolaplari acarken cok ses cikiyor ama sanirim alien veya diger dusmanlar o sese tetiklenmiyor, sadece gorurse ciktiginiz noktada sizi tespit ediyorlar. bence acarken yavas ve sessiz acma tusu da olmaliydi (outlast'da vardi sanirim o) ve eger yanlislik sesli acarsaniz dusmanlar hemen oraya gelmeliydi. gercekcilige uygun olma ve atmosfer tamamlayici bir etken babinda.
    4. kat planlarinda asagi ve yukari katlarin planlari arasinda degistirdiginizde degisik katlarin birbiriyle olan irtibatini gormek mumkun degil. alt kata hangi merdiven kovasindan incem, hangi mekan hangi mekanin altinda ustunde o iliski gozukmuyor. mimar adamim, ona ragmen cozemedim :)

    simdilik izlenimler bunlar. oyunda ilerledikce eklemeler yaparim.

    edit: 7. bolume gelmek uzereyim, bu hafta cok oynayamadim. ama artik alien kardes bizi dolaplarda ve yatak altinda da bulmaya basladi her ne hikmetse. bizim hanim da saf oyunda bug var diyor. var tabi, esek gibi bug var kicimizi kesip duruyor :) yok ya, oynamasi faci zevkli bir oyun gercekten, helal olsun.
139 entry daha
hesabın var mı? giriş yap