8 entry daha
  • kendisinin boluk porcuk tek tarafli bir sekilde copy-paste etmesi üzerine copy paste edilen edilen metnin tamami, little darkling ve andrew'dan jeet kune do sohbetleri:
    eleştiri by little darkling:
    oncelikle dovus sanatlarinin mistik havasinin sadece, "ticarete dayali amerikan sinemasi"nda oldugunu soylemeden edemeyecegim. bunun disinda jeet kune do felsefi temel olarak krishnamurti, zen, taoism'i aldigini soyleyebilirim. ha ticari olaya gelince eger is ticaret olsaydi bruce lee 4 tane cok iyi is yapan "jun fan gung fu" okulunu kapayip iki elin parmaklarini gecmeyecek kadar ogrenci ile devam edip iflasin esigine gelmezdi.
    andrew - "her mesafede olumcul olmayı amaclayan" bir uzakdoğu dövüş sanatı yoktur**. uzakdoğu dövüş sanatının çıkış noktası basitçe yazıyorum: evrenle birleşerek ruhu arındırmaktır. daha derinini anlayabilirim diyenlerin` :kendi capinda laf sokmak`taoizm ve zen budizm, mistisizm ve panteizm başlıklarında bir gezintiye çıkmalarını öneririz.

    little darkling - yanlis 1 dovus sanatinin asil amaci kendini ifade edebilmek ve kendini tanimak. herseyin basi kendini tanimakla baslar.
    yanlis 2 her dovus sanati olumcul olmayi amaclar olumcul olamayan (ve olmayi amaclamayan) dovus sanati yoktur. olumcul olamayan dovus sanatcisi vardir buda yolunun cok basindadir. etrafina olum getirmek ve etrafina olum getirememek (beceriksizlik) dovus sanatinin ruhuna terstir daha yeterince gelisememis dovus sanatcisi boyle bir yapiya sahiptir. gercek dovus sanatcisi bunu verebilecekken vermeyen olaylari iki taraf icin olabildigince az zararli bir sekilde atlatmaktir ama burda korkaklik veya beceriksizlikten degil yasama saygidan dolayi yapar. yasama saygi onu sonlandirabilcekken sonlandirmamaktir.
    yanlis 3 taoizm, zen budizm ile ilgili konularla ilgilenen sozlukte kucuk bir gezintiye cikmak yerine kitapcilarda buyuk bir gezintiye cikmalari hem dogru bilgi almak hemde sozlukte bilenle copy-paste eden yada kendince yorum yapip bunu gercek bilgiymis gibi ortaya atanlarin arasinda farki gormelerine yardimci olur.

    little darkling - ve herhangi birseyi tanimak istiyorsan onu parca parca incelemek yerine butun resme bakmalisin
    "how can one respond to completeness with fragmentart pattern" da jeet kune do daki onemli laflardan biridir.
    andrew -> little darkling: "jeet kune do daki bu onemli laf" ne yazik ki dünya düşün alemine jeet kune do dan binlerce yıl önce girmiştir. aynı yaklaşımla bir dövüş sanatının etüdünü yapmaktansa uzak doğu insanının hayatı algılayış biçimini kavramaya çalışmak her konuda daha fazla ilerleme sağlayacaktır.

    little darkling -> dogru 1` :ilginc` jeet kune do daki bu onemli laf jeet kune do dan cok once soylenmisti biz ona taoizm diyoruz. lakin bunu dusunsel temel olarak alan bilinen tek dovus sanatidir jeet kune do temel aldigi icin onemlidir.
    yanlis 1 bir dovus sanatinin etudunu degil dovusun etudunu yapmaya calismaktayim hatta butun dovus sanatlarinin etudlerini yapabildigim kadar yapmaktayim cunku jeet kune do'nun temeli budur. parcalilik degil butunluk. "how can one respond to completeness with fragmentary pattern".
    yanlis 2 uzakdogu insaninin degil butun insanlarin dogu bati kuzey guney avrupa amerika brezilya japonya cin tayland demeden incelemeye calismali birini digerinden ustun tutmamalisin dunya bir butunse sen bunu uzakdogu insaninin yasayis bicimiyle aciklayamazsin butun insanligin yasayis bicimleriyle benzesen ve ayrilan yasayis tarzlariyla anlayabilirsin ancak boylece butun olan resme bakabilir ve ona tepki verebilirsin "how can one respond to completeness with fragmentary pattern".
    ayrica olay dusunsel dunya ve felsefe olunca sozluk okumak yerine sana tavsiye edecegim bir kitabi okusan iyi edersin hem gercek bilgi edinir hemde buyuk resme bakma olayina ilk adimini atmis olursun.
    worlds greatest philosophers
    edited by robert l. arrington
    blackwell publishing
    icinde sokratesten lao tse zhu xi den marx'a kadar bircok filozofun dusunceleri amerika ingiltere cin basta olmak uzere universitelerin konu ile ilgili otorite kabul edilen profesorleri tarafindan yazilmis 5 ile 10 sayfa arasinda giris makalelerinin toplatilmis hali.

    (bkz: can yucel/#4695925)
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap