2 entry daha
  • aşağıdaki haberle vatan gazetesinin sitesinde duyurulan olay.

    "dünyanın 100 doğal ormanından biri olan, endemik bitki örtüsü ile bir doğa harikası olan artvin’de, artvin ormanlarının beyni cerattepe yeniden altın tehdidi altında. daha önce bölgede altın arama ruhsatı alan kanadalı firmanın ruhsatı mahkeme kararı ile iptal edilirken, bölge yeni maden kanunu ile yeniden ruhsatlandırıldı. maden işleri genel müdürlüğü’nde dün yapılan ihaleyi cengiz inşaat ile çekişen özaltın holding kazandı. firma şimdi toplam 4.361 hektarlık ormanlık alanda altın arayacak ve yaklaşık 1 milyon 700 bin ağaç kesilecek."

    ilgili haber linkleri :

    http://tema.org.tr/…ategorial1&type=2&detail=single

    http://www.milliyet.com.tr/…tvin-yerelhaber-470147/

    http://www.gazetevatan.com/…-hancer-431811-ekonomi/

    http://www.radikal.com.tr/…adene_izin_cikti-1123536

    arkadaş anlamıyorum ya 1 milyon 700 bin(rakamla 1.700.000) ağaç ne demek ya.zaten ülkende kalan belli başlı doğal yeşil alanlar sayılı.tamam sende çevrecisin, sende yeşil dostusun, sürekli artan bir sayıda ağaç diktin ama öyle şehirlere süs ağacı dikmekle, çamdan horoz yapmakla, çiçekten boğaz köprüsü yapmakla yeşil alan yapmış olunmuyor ancak yabancı basına komedi malzemesi veriliyor.

    senin yaptığın asrın projeleri(sözde) yaban hayvanların doğal yaşam alanlarını mahvetti.şehrin en bilindik yerlerinde domuzlar geziyor, hayvanlar yüzerek başka yer aramaya çıkıyor bunlar medyaya çıkıpta bizim görebildiklerimiz.daha hangi akla hizmet gidip artvin gibi bir yerde doğayı tahrip etme yetkisi veriyorsun? turizm turizm diye kıçını yırtarken dünyanın sayılı ormanlarından biri olan cerattepenin yol edilmesine izin veriyorsun?

    evet mesele hala anlaşılmamış.mes e le ağaç değil, mes e le sizin para için herşeyi yapabilecek insanlar olmanız.
657 entry daha
hesabın var mı? giriş yap