2 entry daha
  • "en büyük sahtekarlık, “özgürlük mücadelesi verme” gerekçesi. türkiye’nin gericiliğe teslim edilmesinde belirleyici rol oynayan liberal ve sol liberaller, bugün ortaya çıkan vahim tablo karşısında basit bir “yanıldık” ya da “aldatıldık” gerekçesine sığınmaya çalışıyor. daha da önemlisi, kendilerinin akp iktidarına destek verdikleri dönemde de samimi olduklarını, amaçlarının demokratikleşmeyi sağlamak olduğunu ileri sürüyorlar.

    ihanet ihanettir. hangi gerekçeye dayanırsa dayansın bunun başka bir açıklaması olamaz. cehenneme giden yol da iyi niyet taşlarıyla döşenebilir. kitapta sizin saydığınız isimlerden daha fazlası var. her biri ibret verici bir portre çiziyor. bu yüz kızartıcı ihanetin özneleri, artık hiçbir şey olmamış gibi bu ülkede dolaşamayacak.

    kaldı ki, akp iktidarı, kurulu düzene kapağı atmayı düşünen, küresel kapitalist sistemin safına geçmeye çalışan ve en fazla “iyliksever bir kapitalizm” öneren tükenmiş bazı eski solculara “entegre olma” fırsatını sundu.

    'yanıldık diyenler, salaklıkları için özür dilesin'

    gericiliğin yedeğine düşen sol liberaller, tahtakale esnafı kurnazlığıyla siyaset yapan kasaba yobazlarının izlediği siyasette demokratik gerekçelerle iktidardan pay alma fırsatının önlerine geldiğini gördüler. gericiliğe inanarak, yani samimiyetle hizmet etmek tarih önünde daha ağır bir suçtur. üstelik bazıları kullanıldıktan sonra buruşuk bir peçete gibi bir kenara atıldı.

    “yanıldık” diyenler dönüp toplumdan ve bugüne kadar “ulusalcı, derbeci, ergenekoncu” diye hakaret ettikleri, yani kendileri gibi yanılmayan insanlardan kendi salaklıkları nedeniyle özür dilemelidir.

    örneğin hrant dink ve danıştay cinayetlerinde cemaat'in ve dolayısıyla iktidarın rolü ortaya çıkınca, ergenekon gibi davalarda kanıt olarak ortaya konan akıl ve mantık dışı belgelerin düzmece olduğu tartışılmaz şekilde belirlenince sus pus olan liberallerin, daha ilk günden itibaren bu duruma/gerçeğe işaret eden, bu nedenle rejimin ağır saldırısına uğrayan insanlara bir özür borcu olmalı. ortada tam bir rezalet var."

    http://haber.sol.org.tr/…-gibi-dolasamayacak-101127

    merdan yanardağ'ın son kitabı. sol habere bir de kitabına dair röportaj vermiş.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap