6 entry daha
  • yakalanmadan ziyade teslim alma gibi duran olay.

    amacım bizimkilere bok atmak değil ama bugün geldiğimiz duruma bakınca taşlar daha net yerine oturuyor. bana kalırsa, devlet eliyle kürtlere baskı uygulatan, kürtleri ayaklandıran, pkk'yı kurup besleyen, başına apo'yu atayan, yeri geldiğinde bize teslim eden, asılmasına engel olan ve bugün de demokrasi havarisi barış güvercini bir düşünür imajı yaratılmasını salık veren aynı el, odak, "üst akıl".

    suriye'de o kadar suikasttan kurtuluyor. bir dolu ülke geziyor ve sonunda türk makamlar tarafından alınıyor. muhtemelen bu süreçte abd ile aramızda çeşitli pazarlıklar yapıldı ve garantiler verildi. öyle ki asamadık bile. bu adamlar uzun vadeli planlar yaparlar. bölgenin şekillendirilmesinde bir kürt devleti de seçenekler arasında. bunun için apo'nun yakalanması ama idam edilmemesi, zamanla melek yapılıp salıverilmesi var olsa gerek.

    zaten şu aralar pkk ve suriye'deki kolu, ışid'e karşı savaşan seküler özgürlük savaşçısı oldu. terör listesinden çıksın mı girsin mi tartışılır vaziyette. bunları alt alta topladığımız zaman apo bunlar için hala kullanışlı bir figür.

    ha, rüzgar ters eser planlar değişir, bunu öldürtüp kürt ayaklanması çıkarırlar, sonrasında türkiye kürtlere saldırıyor üzerinden yaptırım uygulayabilirler. seçenek bol. biraz kv tadında oldu ama kalsın kenarda köşede. dikkat ettiyseniz bugünkü iktidarı olayın içerisine katmadım. her ne kadar batı ile biraz limoni olsalar da bu aralar, tren hala rayında gidiyor.

    özetle, apo'nun dirisi lazımmış ki böyle alıp içeri attılar, yıllardır tut çek yapıyorlar. gün gelip toplum önderi diye diye dışarı salarlarsa şaşırmayın.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap