8 entry daha
  • kurtuluş'takinden bahsetmek gerekirse, dikkatli olunması gereken mekandır. üç sene önceye kadar kedileri aşı için burada götürürdük. ama hiç hasta olduğu zaman götürmemiştik, sadece parazit aşısı vs. sonra erkek kedimiz bas bas bağırıp çişini yapamamaya başladı bir gün ve hemen gene buraya götürdük, götürmez olaydık.

    bir haftaya yakın bir süre boyunca, idrar yolları tıkalı olan kediye her gün antibiyotik iğne yapıp, dışarıdan mesanesini sıkarak basınçla işetmeye çalıştılar. kedi her gün bir öncekinden daha kötüye gidiyordu, en son gece gözlerini açamamaya, yemek yememeye, tepki vermemeye başlayınca bir terslik olduğunu anladık. ama adamlar bu esnada hala antibiyotik ve elle sıkma yöntemlerini uygulamaya çalışıyorlardı.

    internetten iyice bir araştırma yapıp cihangir'de kurtarıcı bir veteriner bulduk. atladık götürdük ve kanındaki üre durumunun tavan yaptığını, hayvanın ölmek üzere olduğunu öğrendik. mesanesi patlamak üzereymiş. idrar yolu tıkalı olduğu için mesane duvarı genişlermiş, elle sıkma durumunda mesane patladığı takdirde hayvanın yaşaması imkansızmış ve bu sebeple katiyen mesane sıkılmamalıymış.

    hayvancağız 1.5 ay boyunca, sondalarla, mesanesine verilip geri alınan sularla, serumlarla, veterinerde gecelemelerle ancak kurtuldu ve normale döndü. kedinin çektiği eziyet, bizim kahrolmamız, geç müdaheleden dolayı harcanan uzun tedavi süresi, verilen tonla para ise çizmeli kedinin bize "hediyesi" oldu.

    bu arada bu bir hafta boyunca, diğer gelen giden hayvanlara bakış açılarını da görme fırsatımız oldu. özellikle kuşlara, tedavisi zor, direkt uyutun geçin gibi bir yaklaşımları var. tavsiyem hayvanlarınıza eziyet çektirmeyin, doğru düzgün araştırın gideceğiniz veterineri. insanların hayvanlarına olan sevgisini sömürmeyi kendine gelir yapmış çok veteriner var istanbul'da.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap