42 entry daha
  • bu filmi beğenenler genelde yaş olarak biraz o devrin ucundan gelmiş geçmiş orta yaşlılardır tahminim. 18 yaşındaki bir gence bunu seyrettirirseniz beğenmemesi doğaldır. 73 yılını kavramak hiç kolay değil, onlar da haklılar..

    kuşaklar çok hızlı geçiyor, tüketip gidiyoruz.. yakın tarih deyince siyasi tarih akla gelmesin.. kültürel ve yaşam tarihi gibi yeni bir olguyla karşı karşıyayız.. mesela bundan on sene önce cep telefonlarımız fotoğraf çekemiyordu, bir 7650 çıktıydı.. yirmi sene önceyse gsm diye bir şey yoktu.. bu sıradışı bir değişimdir. sözlüğün bile ilk yıllarında "80'ler" denince akan sular duruyordu, çünkü o dönem etkin olan yazarlar çocukluklarını 80'lerde yaşamışlardı.. şimdi sözlükteki baskın kuşak için 80'ler rezil ve komik bir dönemdir. adamların umrunda değil.. bu zalim devirde neden umrunda olsun ki.. 70lerin başı hele bu toplumun hiç umrunda olmaz.. o dönem tükenmiş, gelmiş ve geçmiştir.. trash yani.. 80'ler de trash.. 90'lar belki bir nebze..

    bu devirde böyle bir film yapmak risklidir.. gişeye gelecek seyirciyi bulmakta zorlanırsınız. ne kadar iyi de yapsanız tutmaz.. trend değil bir kere.. recep ivedik 5-6 falan olsa tutar. ama size söyleyeyim 1-2 seneye kadar şahan da tükenecek.. kendisi de tüketici ama onu da yiyecek bu etçil sistem..

    zaman öyle fena akıyor ki, inanamazsınız.. bbg eray vardı sahi ne oldu ona.. bir dönem gündem olan şeyler şimdi çöp tenekesinin en dibindeler. anadol spor stc ise şu anda türkiye'de bir grup küçük azınlığın bildiği ve sevdiği bir araba. gerisi için tamamen önemsiz.. ben olsam kpss de sorarım; ilk yerli spor arabamızın modeli nedir diye.. bu bir yaşam tarihidir. gidip badem badem yakutiye medresesinin kaç kubbesi vardır diye soracağınıza yaşam tarihimizle ilgili sorular sorunuz.. hayattan kopuk ve sırf tüketen ve buna zorunda olan bireyleri yarış atı gibi hazırlamak yerine, gittikçe açılan bu makasa bir şekilde adapte etmeliyiz.. sanayağ kuyruğu ne amk? kuyruk demeyi bırak sanayağ mı diyor elemanlar. şimdi omega 7-9 katkılı tereyağ özlü lavantalı margarin var alan yok.. trans yağa geçtik.. o da lale olacak 2-3 seneye. über yağ çıkacak..
    http://www.gecmisgazete.com/…aber/yag-alan-sampiyon
    http://www.gecmisgazete.com/…-ekmek-kuyrugu-basladi

    lafı uzatmanın gereği yok, bu devirde özet geçmek lazım. 140 karakteri geçti mi gidiyor beyinler çünkü..

    velhasılı; dar bir kitleye hitabeden bir filmdir.. o dar kitle de çocuklarının okul taksidine, boktan yere krediyle girdiği oturma grubuna kafayı yorduğundan gelememiştir sinemaya.. salon mu kaldı avm lerden başka..
100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap