9 entry daha
  • en önemli sebebi garantidir. devletin bizzat kendisi garanti demektir. özel sektörde sudan sebeplerle işten çıkarılırken devlette işten çıkarılmanız başlı başına büyük bir olaydır. bu nedenle, normalde memuriyetle ilişiğinin kesilmesi için yeterli sebepler bulunan kişiler bile, sırf uğraşmamak için kadroda tutulabilmektedir. memurun arkasında duran babayiğidin bizzat kendisi işte budur.

    bir diğer sebep de tabi ki işi iyi yapanın değil, işi iyi yapmayanın daha rahat olmasıdır. işler becerikli kişinin üzerine yıkılır, beceriksiz veya bilerek beceriksiz gözüken kimselerden de uzak durulur. her iki çalışanın da aynı parayı aldığı bir ortamda da çalışmak istemeyenlere gün doğar.

    işte bu abi ve ablalarımız günlerini çerez işlerle geçirir, gereken işi değil sadece can sıkıntılarını giderecek işleri yaparlarken bir de mesai bitiminde ''bugün de amma çalıştık'' lafını eksik etmezler. nedense çok çalıştıklarını söyleyenler de esasen çok çalışmayanlardır. zaten çok çalışanlar, bu durumu ifade etme ihtiyacı hissetmezler. bu durumda olmayanlarsa eksikliklerini çok çalıştık yalanıyla kapatmaya çalışıp hem kendi egolarını tatmin eder hem de etrafa poz yaparlar.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap