26 entry daha
  • birisi şöyle bir şey diyor bu yaşananlar hakkında;

    """""
    türkiye'de rehineli bina, uçak, yolcu taşıtı vb. alanlara yönelik operasyonlarında verilen eğtimlerde, eğitimciler rehinenin yara almadan kurtulma şansının %12-20 arasında olduğunu söyler. bu oran rehine sayısı, terörist sayısı, silah/eğitim/güdü durumuna göre değişiyormuş. ama bu oranın fundamentalist islami örgütlerde 4-5'e kadar düştüğü söyleniyor.

    fransızların bu operasyonunda aşırı şekilde heyecan, panik, oluşan fırsatta kahraman olma güdüsü var.. arka kapıdan girmesi gereken ama giremeyen tim personelinden bazıları koşarak ön kapıya geldi. görev yerlerini terkedip, kahraman olma güdüsü, anın heyecanı gibi nedenlerle diğer time dahil olmaya kalktılar. ön kapıdan ilk önce girmesi gereken ve yüz/vücut/göğüs/kasık balistik koruması olan öncüler korkup girmedi, kalkan korumasında tabanca ile ateş hattı oluşturması gerekenler, kalkancıdan ayrılıp rastgele ateş etmeye başladı, smg tip silah taşıyan arama/tarama/kontrol ekibi ise komple geri çekildi. diğer kapıyı bırakıp gelenlerde dahil olunca tam bir curcuna yaşandı.. videoda bir an terörist kabak gibi meydana çıkıyor, onlarca atışa rağmen düşüremiyorlar. terörist polislerin ortasına el bombası atıyor, yine vuramıyorlar. bomba patlayınca terörist koşup kapıdan kaçmaya çalışırken, 1-2 metre mesafede nihayet vurup durdurabiliyorlar.. bu bile çok ama çok heyecanlı olduklarını, paniğe kapıldıklarını gösteriyor..

    aslında fransızların bu tip operasyonlardaki sicili çok da temiz değil.. geçmişteki operasyonlarının çoğunda kargaşa var. o an geldiğinde ya sakin kalamıyorlar, ya da disiplinle ilgili sorunları var. mesela en meşhur operasyonları olan 1994 air france operasyonunda da aynı panik ve karmaşa var. uçağa ön kapıdan girmeye çalışan ekip, aracın havalesi ile uçak kapı yüksekliğini tam hesaplayamadıkları için, uzunca süre giremediler. içeride de epeyce kargaşa oluşmuş ve vurulanlar olmuştu. bu olayı başarı olarak anlatırlar ancak, bu olayda sahne alan rehinelerle teröristler arasında karşılıklı bir saygı ortamı oluşmuş, geçen süre zarfında teröristler ilk andaki nefret güdülerini kaybetmişlerdi. aksi halde onca sakarlıkla neden sonra içeriye dalabilen gign mensupları yüzünden onlarca yolcu teröristler tarafından katledilebilirdi. yani bu fırsatı korsanlara fazlasıyla vermişlerdi. ancak teröristler öldürme yönünde irade göstermediler.

    fakat buna rağmen gign sanki çok başarılı bir operasyon yapmış gibi reklamı yapıldı.

    bu tip operasyonlarda aslolan yek vücut halinde girmek, ilerlemek ve terörist unsurlar tamamen durdurulmadan çıkmamaktır.

    """

    kim bilir belki de haklıdır.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap