123 entry daha
  • eğer brighton'a gidecekseniz londra gatwick havaalanını tercih etmeniz avantajlı olacaktır. gatwick havaalanından çıkışta hemen sağda national express otobüsleri her saat brighton'a hareket etmektedir. ayrıca eğer isterseniz havaalanı içinden doğrudan tren istasyonuna giderek yine brighton'a gidebilirsiniz. ben giderken otobüsü dönerken de tren yolunu tercih ettim. otobüs bileti 9-15 sterlin aralığında tren bileti 13-25 sterlin aralığında. erken bilet alırsanız daha ucuza alıyorsunuz. otobüsle 1 saat 15 dakikada brighton'a varıyorsunuz.
    brighton küçük bir şehir hove ve brighton diye ikiye ayrılıyor zaten otobüslerde brighton-hove yazıyor. tipik ingiliz evleri,heryerde publar,denizin üstünde kumarhaneleri ve restaurantlarıyla pier,oyuncak müzesi,sanat müzesi...
    öncelikle şehir içinde ulaşım ağırlıklı olarak iki katlı otobüslerle sağlanıyor ve trafiği otobüsler oluşturuyor. taksi bulmanız problem olabilir o yüzden günlük otobüs kartı alın ya da uzun kalacaksanız haftalık kart alın.

    brighton gerçekten çok rüzgarlı bir şehir ordaki rüzgar istanbul'da olsa çatı kalmaz burada kesinlikle benim bulunduğu yılbaşı döneminde hava hep 6-8 derece civarındaydı ama gerçekten rüzgarlı ve üşüyorsunuz ama elin ingilizleri şortla parmak arası terlikle t-shirtle dolaşıyorlar nasıl oluyor anlamıyorum.
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap