49 entry daha
  • sanırım bu film için sidney lumet'in muhteşem network'ünün aksiyon sinemasındaki yansıması diyebiliriz. televizyonu kontrol altında tutarak insanları tektipleştiren devlet modeliyle birlikte buna koyun sürüsü gibi dahil olan insanların oyuna nasıl alet olduğunun ya da olmak istemesinin bir anlatısı.

    --- spoiler ---

    hatta öyle bir nokta geliyor ki sadece alt sınıf canavarca bir hisle bu şiddet kültürüne dahil olmuyor iyi yaşam koşullarına sahip insanlarda gerçek yüzlerini gösterecek bir alan bulduklarında hemen ortaya çıkıyorlar. filmdeki zaten en ilginç ayrıntılardan biri de bu belki de; izlediğimiz distopik dünyadaki normalleştirilmiş ve eğlence mekanizmasına dönüştürülmüş olan şiddet olgusunu; devlet insanlara angaje etmiyor insanlar zaten bunu istiyor ve bundan zevk alıyor.

    --- spoiler ---

    arnold schwarzenegger valilik sonrası oyunculuğa geri döndükten sonra bir daha herkesin malumu efsane aksiyon filmlerine bir yenisini daha ekleyemedi ama sadece dönemi için değil bugün seyredildiğinde bile prodüksiyonu ve ritmi döneme özgü hoşluk barındıran büyük aksiyon hitleri her zaman başarılı bir şekilde bulunduğu yerde duracaktır.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap