335 entry daha
  • mart 21'de izmir idp'den gireceğim sınavdır. daha önce bu kurumda sınava girmiş vatandaşlar bir iki ipucu verirse ne mutlu olurum ki sormayın.

    edit: 21 marttaki sınava girdim ve izlenimlerim şu şekildedir;

    listening: sınavdan önce mutlaka ama mutlaka dinleme yapmanızı öneririm, ben ilk iki soruyu kaçırdıktan sonra kendime gelebildim. bir anda gelişiverdi sanki her şey. o yüzden pür dikkat dinleyin ve dikkatinizi başka yere vermeyin. section aralarında ise bir sonraki soruları okuyun ve anlamaya çalışın neler söyleyebileceklerini.

    reading:3 bölümden oluştuğunu biliyorsunuzdur. ilk bölüm kolay, ikinci orta, üçüncü ise zordu. bu reading kısmında zorlanan vatandaşlar içinse cambridge'in ielts deneme sınavları var onları indirip kendilerini sınayabilirler yoksa ben atarım sizlere, yeter ki isteyin. zaman problemini yaşadım diyebilirim, fazladan 5 dakika olsaydı daha iyi olurdu. sağlık olsun.

    writing: ilk 150 kelimelik kısmı biraz sindire sindire 25 dakikada tamamladım, 250 kelimelik kısmı ise biraz daha hızlı bir şekilde yapmaya çalıştım ve zaman ucu ucuna yetti diyebilirim. sınavda çıkan soru ise '' hükümetler insanların araştırma yapabilmeleri için kütüphane yapmalılar mı yoksa internet olduğu için buna gerek yok mu?'' yazdık, çizdik bakalım ne olacak.

    speaking: aynı gün olan ve en güzel geçen kısım diyebilirim kendi adıma, rahat konuşabilen katılımcılar rahatlıkla üstesinden geleceklerdir, hiç heyecan filan yapmayın. size basit sorular soruluyor ve cevaplıyorsunuz. bana sorulanlar ise memleket neresi? hangi sporcuyu seversin? neden? hangi rengi seversin? neden? futbolcuların bu kadar çok para almalarını nasıl karşılıyorsun? neden? görüldüğü üzere vereceğiniz cevabın nedenini de istiyorlar sizden o yüzden basit ve tane tane anlatın ki iletişim güçlü olsun.

    gelelim beklediğim sonuçlara. hepsinden en az 5.5 ve overall 6.5 almam gerekiyor. alabilir miyim emin değilim. writing ve speaking iyiydi ancak listening ve reading biraz orta seviyedeydi. sonuçlar haftaya gelir ve editlerim.

    (bkz: ya içindeyim çemberin ya da dışında.)

    edit: geç oldu, güç olmasın. sonuçlar nisan ayının başında açıklandı ve beklediğimden düşük aldım.
    listening: 5.5
    reading: 6
    writing: 5
    speaking: 5.5

    overall: 5.5

    ielts ukvi'dan 9 mayıs'ta sınava gireceğim tekrar. mba için şart, eğer olmazsa bu defa da, ağustosta ingiltere'ye gidip 6 aylık dil eğitiminden sonra gelip tekrar deneyeceğim. o zaman da başaramazsam vay halime. en iyisi mi 9 mayısta ipi koparmak. ielts ukvi ile deneyimimi sınavdan sonra ielts ukvi başlığı altında bulabilirsiniz.
1181 entry daha
hesabın var mı? giriş yap