16 entry daha
  • birçok kez roma'da bulunmuş biri olarak cok gereksiz olduğunu söyleyim. almayın arkadasım ne gerek var 52 euro para dökmeye. bunun iki sebebi var; birincisi roma'da gezip göreceğiniz her yer birbirine yürüme mesafesinde, ikincisi roma'yı gezmenin en iyi yolu da yürümek. metro hattını, otobüsü takip ederek gezdiğinizden bir halt anlamazsınız.

    ek olarak fuimiccino ve termini istasyonu arasındaki bağlantı public transporttan sayılmadığı icin havaalanından sehre gidişimi ve dönüşümu belese getiririm gibi bir düşünceniz olmasın. kartiniz bu güzergahta ise yaramaz demedi demeyin.

    https://www.romapass.it/ sitesinden de görebileceğiniz üzere sadece ilk iki müzeye ücretsiz girebiliyorsunuz ve girebileceğiniz müzeler arasında vatikan müzesi yok. dahası kolezyuma giriş yapmak için önceden rezervasyon yapmanız ve ayrıca kişi başı 2 eur rezervasyon bedeli ödemeniz gerekmekte.

    sorular üzerine gelen edit: roma'da belli başlı yerler yürüyerek nasıl nasıl gezilir diyenler için sadece ispanyol merdivenlerini dışarda bırakarak 5,7 km de 14 ana nokta (vatikan müzesi, aziz petrus bazilikası, san pietro meydanı, castel sant angelo, piazza navona, pantheon, fontana di trevi, vittorio emanuele, statua equestre di marco aurelio, roma forumu, mercati di traiano, colosseum, arco di costantino, circo massimo ). zaten buraları gezerseniz gönül rahatlığıyla roma'da görülcek tarihi yerlerin büyük kısmını gördüm diyebilirsin. buyursunlar

    https://www.google.com/…1d12.485134!2d41.886133!3e2

    bu arada google maps sadece 15 nokta ekleyebildiğiniz bir güzergah çıkarmanıza izin veriyor. piazza del popolo, hemen arkasında yer alan villa borghese ve ispanyol merdivenleri ya da diğer adıyla piazza di spagna yine bu güzergahta ve çok yakınlar dilerseniz bunlarla alternatif bir plan oluşturabilirsiniz.

    müze konusuna değinecek olursak kolezyum ve roma forumlarını görseniz parasını çıkarırsınız denmiş. bence çıkmaz 4 müze daha gezmeniz lazım asgari.

    http://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm linkinde göreceğiniz üzere resmi sitede kolezyum + palatino + roma forumlarına iki günlük giriş sadece 16 eur.

    ayrıca roma'daki müzelerin büyük kısmı ayın ilk pazar günü ücretsizdir, vatikan müzesi ise ayın son pazar günü. kolezyum şu tarihlerde ayrıca ücretsiz görünüyor:

    9th of may
    5th of june
    29th of june
    23rd of september
    4th of october
    4th of november
    21st of november
    18th of december

    sonuç olarak isteyen alsın arkadaşım ben de kendim kazanacakmışım gibi açıklama yapıyorum gereksiz bir şekilde.

    edit: güzergaha ekleme yapıldı (circo massimo)
    edit2: fiyat güncellemeleri
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap