3 entry daha
  • "her şeyim tam, bütün isteklerim hedeflerim yerinde istediğim gibi sevgilim var, başarılıyım, belli bir karizmam var param var" diyen insanlardan dahi duyduğumuz "ama gene de sanki bir şeyler eksik, bunlar bana tat vermiyor" diyen pek çok insanın olağan hali... kimi zaman bu duyguya karşı insan vurdumduymaz takınır, kendini sıradan şeylerle oyalamaya çalışır; kimi zamansa bu duygu hiç dayanılamayacak bir hal alır.

    bu duygunun temel kaynağı, insanın hayatına allah'ı dahil etmeyişi o'na teslim olmayışıdır. allah'a karşı o kadar ilgisizdir ki hatta eksikliğin allah'a kul etmemekten kaynaklı olduğunu dahi anlayamaz. fıtratı gereği acıkır, karnını doyurur; ama varlığının ve dünyaya gelişinin en büyük (hatta tek sebebini) yerine getirmediğinden ne kalbini ne aklını doyuramaz. kimilerinde bu sebeplerden huzursuzluk, tatminsizlik, madde bağımlılığı, kendini bir şey sanma, sürekli bir heyecan arayışı gibi değişik çeşitli yol açtığı haller mevcuttur.

    bu yüzden ceketin sağlam, araban gıcır, kolunda sevgilin var; ama eksiksin be oğlum. bir şeyler tam değil bir yavanlık var.

    başarılısın, başarmak için hırslısın, karşı cins sana hasta, istediğim erkeği elde ederim sanıyorsun ama kimse senin duygusal bunalımlarını, içinde yükselen kötülüğü kıskançlığı kibri ayıklayamıyor be kızım.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap