8 entry daha
  • decision tree isimli bir tablosuyla piyasada beliren bir başka şahika. milli seküler tefekkür çevrelerinde coşkuyla karşılanan ve bir anda yöresel bir aynştayn haline gelmesini sağlayan analizi şu.

    özet geçersek, "ya hdp-akp koalisyonu olursa, bak söylüyorum -bilimsel şekilde, çünkü ben egzellen tablo yaptım, böylece bilimsel oldum ve tarafsız- o zaman ne yapacaksınız?" bakın çok enteresan farkındaysanız bazı şeyler sürekli başa dönüyor hahaha. lan olm koalisyon yapılma gibi bir tehlike varsa herifler zaten baştan yapardı.

    sandalye sayısına bakarsak şu an akp'de halihazırda 312 var 29'da hdp'de, 341 eder ve bu başkanlık sistemine yeten 330'dan büyük. yani bir egzel değil tabii ama şöyle formül:

    312+29>330

    işte gördüğünüz gibi sıradan ve ortalama bir zekaya sahip bir düz adam olan ben bile söz konusu analizi resmen üç ya da dört saniye gibi bir sürede dağıttım ya.

    halbuki şu yazıyı yazmış bir kişiden daha az saldırgan ve haliyle daha az politik ve de dünyanın ekseni etrafında dönmesini sağlayan tek kuvvet olan ekonomi üzerinden daha saygıdeğer analizler kasması beklenirdi. ama olmuyor, olamıyor. nedeni için lütfen tıklayınız ---> (bkz: ortadoğu)

    ayrıca kendi dediği üzere madem "herkesin aklı siyasette; yavaş yavaş öldüğümüzü görmüyoruz!" (sonuna iki tane daha ünlem koysaymış daha bir hararetli olabilirmiş aslında) ne diye politik ön yargılarımızla zırvalamak yerine önümüzde halihazırda "beni görün amk" diye bağıran ekonomik veriler üzerinden fikir yürütmüyoruz ki. mesela düşük yoğunluklu olduğu söylenen bir savaş ortamının kaç milyar dolarlık bir paraya mal olduğu ve gelecekte kaç milyar dolara patlayabileceği gibi biz vergi veren insanlara acımasızca giren net ekonomik datalar üzerinden düşünerek başlayabiliriz.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap