• filmde melanie ogretmenlik meslegine basladigi okulda diger ogretmen arkadaslariyla tanistigi bir ortamda "umarim egitimde yeni bir solugu olumlu karsilarsiniz" diyor. amaci tam da bu aslinda. okulun ilk gunu sinifta etkili bir konusma yapiyor, bazi ogretim kitaplarini degistirmek istiyor vb. gel gor ki pratikte isler o kadar kolay yurumuyor. ogrencileri daha ilk derste kendisinin ne kadar tecrubesiz oldugunu anliyor ve ogretmenlerini pek takmiyorlar. okulun eski ve tecrubeli ogretmenleri zaman zaman kendisine yardim teklifinde bulunmasina ragmen melanie bunlara pek kulak asmiyor ve burnunun dikine gidiyor. tabi bu duruma; yeni bir hayata baslamanin getirdigi sikintilar, arkadas edinmedeki yeteneksizligi, yalnizlik gibi unsurlar eklenince melanie'nin hayati boka sarmaya basliyor bir yerden sonra.

    el kamerasi ile cekilmis olmasi filmi daha bir gercekci kilmis. en can alici yani sonuydu zannimca. hatta biraz ileri gidecek olursam gelmis gecmis en iyi final sahnesine sahip filmdi bile diyebilirim.

    bu kadar kucuk bir butce ile insanin iliklerine dek isleyen boylesi bir film cekebilmek her babayigitin harci degil. bu etki dozu tavan yapan ilk filmden sonra yonetmen maren ade'nin niye bir diger film icin 6 yil bekledigini anlamak pek te guc olmasa gerek. btw yonetmenin son filmi toni erdmann icin de geri sayim basladi yamulmuyorsam. yakinda festivallerde olur.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap