10 entry daha
  • su anda dunyadaki en buyuk insanlik ayiplarindan birinin yasandigi ulke.

    halk birbirini kesiyor, sacma sapan sozde din savasi. dunyada su anda insani yardimin belki de en gerekli oldugu ulke.

    biz turkiye olarak bi sey yapabilir miyiz? yapabiliriz ama yapmayiz. oysa ki, avrupa'nin kicina yama olmaya calisacagimiza ne guzel olurdu once kendi kicimizdaki sokugu diksek, sonra da ihtiyaci olanlara yardim eli uzatsak. ama vizyonumuz baktigimiz yerde gordugumuz kadar, gormek istedigimiz, olmasini istedigimiz degil.

    hani ornek ulkeyiz ya. batiyla dogu arasinda kopruyuz ya.. ne yaptik bugune kadar kendi koprulugumuz ile ilgili. tek amacimiz bu kopruyu yikip, tek yakada tutunmaya calismak. bati yakasindan denize dusmemek icin ugrasmak.

    binlerce ac, acikta insan. demagoji degil, gercek.. yiyecek ekmekleri yok ellerinde, birbirlerini kesiyorlar. sozde din kardeslerimiz, kafir sudan'lilar olunce cennete gidecekler ya. ah nasil da koru korune sacmaliklar...

    hadi be medeniyet besigi ulkem. git at suraya elini. kesmesin bu insanlar birbirini bos yere. bak nasil da sasirir, avrupa, amerika.. nasil da akillarina gelir belki ne yapmalari gerektigi. nasil da huzur dolar sunca vatandasin o kadar adami kurtarinca.

    politika ve insanlik... illa ki birbirine karsi olmalari gerekmez. yeter ki azicik akil olsun kafada.
230 entry daha
hesabın var mı? giriş yap