30 entry daha
  • 25 mayıs - 23 haziran tarihlerinde kendisinde yol alacağım rota. bir turla hatta bir arkadaşla gitmeyi hiç düşünmemiştim ama benle yaklaşık çılgınlıkta bir arkadaşım gelmek isteyince, neden olmasın dedim. şimdi ikimiz çıkıyoruz.

    vladivostok'tan başlayıp st petersburg'dan döneceğiz. bu yaklaşık 10 bin kilometrelik bir mesafe olacak. başka bir deyişle dünyanın çevresinin çeyreğini katetmiş olacağız.

    ilk tren yolculuğumuz 70 saat sürecek ve toplamda 7 farklı saat diliminde yolculuk etmiş olacağız.

    kiril alfabesini okumayı henüz sökmüş değilim ama şehirlerin ve tren istasyonlarının nasıl yazıldıklarını not ettim. en azından trenleri ve ineceğimiz yerleri kaçırmayalım...

    tüm tren saatlerinin moskova saatine göre ifade edilmesi ve yolculuklar arasında saat dilimi değiştiriyor olmak ve alınan biletlerin interrail bileti gibi gevşek olmaması ilk etapta alışılması zor bir durum. çünkü örneğin rus tren yolları sitesinden vladivostok irkutsk arası trene bakıyorsunuz sabah 4'te kalkıyor yazıyor. oysa vladivostok saatine göre 11'de kalkacak. irkutsk'a varış 1.30 diyor. oysa 6.30'da varıyor olacak. kalacak yer rezervasyonları yaparken hangi gün hangi saatte varılıyor kısmını çok dikkatli not etmek gerek.

    ama her tür kafa patlatmaya ve yorgunluğa değecek biliyorum. üstelik 23 haziran'da o topraklardan ayrılırken, yeniden görüşmek üzere diyeceğim. bundan da eminim.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap