10 entry daha
  • amerikan futbolundaki oyuncu takası olan draft hakkında yapılmış çok güzel ve eğlenceli bir filmdir. ama draftın kurgulanması konusunda gerçeklikten epey uzaktır ve çok büyük mantık hataları barındırır. en büyük mantık hatası da bo callahan karakterinin durumu.

    şimdi draft'te 1. sıradan seçilecek gözüyle bakılan adamın fiziksel, mental, sosyal vs. tüm özellikleri en gizli falsosuna kadar abd'deki yüzlerce scout ve antrenör tarafından 2 yıl boyunca didik didik edilir. yani kevin costner'ın burada kimsenin göremediğini görmüş olması imkansıza yakın. hele hele arkadaşlarının doğum günü partisine gelmemesi gibi birşeyin gizli kalmasına olanak yok. üniversitedeki koçuna sorsan "bu adam sosyal yönden sorunlu" derdi zaten. kevin abinin bunu tam da draft günü pick yapılacağı sırada çok büyük devlet sırrını açığa çıkarmış gibi keşfetmesi büyük abartı ve saçma olmuş.

    diğer bir mantıksızlık da 1. sıradaki oyuncu uğruna elden çıkarılan 3 senelik 1. round'lar. kusura bakmayın ama kimse sizden aldığı o hediyeyi geri vermez, vereni de kapı önüne koyar takım sahibi.

    ha tabi filmi tek bir takımın ve onun yöneticisinin hikayesi üzerine yapıyorsan, ister istemez kurguda olayı süsleyip heyecan katmak istemek mantıklı olabilir. keşke başrolde 3-4 takım çemberinde diğer birkaç takımın da daha geri planda kurguya destek verdiği böyle game of thrones tarzı bir kapışma hikayesi olsaydı, kevin costner'ın karşısına adam gibi rival team manager konsaydı o zaman tadından yenmezdi bu film.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap