199 entry daha
  • yaklaşık 20 gündür yaşadığım şehir olmasının bana verdiği yetkiye dayanarak ufak bir atina gezi/yaşam rehberi paylaşıyorum;

    - havaalanına indiğinizde bir karmaşa sizi karşılayacak, ki buna zaten türkiyedeki havaalanlarından alışık olmanız gerek.
    - pasaport kuyruğunda yanınıza sivil bir polis gelip pasaportunuzu isteyebilir, verin. dayıyla tartışmak size bir şey kazandırmayacak maalesef.
    - freeshop şehirle aşağı yukarı aynı ayarda, sadece sizgara kullanıyorsanız oradan almanızı tavsiye ederim.
    - havalimanından şehre gitmek için otobüs, metro ve taksi seçenekleriniz var, fakat taksi kol gibi, siz iyisi mi otobüs(5 euro), ya da metro(8 euro) ile gidin.
    - havalimanı araçlarında biletsiz yolculuk edebileceğinizi düşünmeyin, acımazlar, saplarlar cezayı.
    - şehir içine yaklaştıkça "oha burası aynı kıbrıs/izmir/istanbul" gibi cümleler kuracaksınız, çok normal. dil&din ve tabelalar dışında her şey aynı neredeyse.
    - bu arada buralar oldukça sıcak, türkiye +7-8 derece gibi düşünüp ona göre hazırlanın, şu 20 günde sadece 10 dk yağmur yağdığını gördüm sadece, o da yaz yağmuru gibi bir şeydi.
    - merak etmeyin, istanbuldaki o trafik çılgınlığı burada yok. otobüs, troleybüs, tramvay ve metro mevcut. tek yön tam bilet 1,20 euro, öğrenci 0,60 euro. 70dklık aktarma süresi var. bileti araç ya da duraktaki cihazlara okutmaz, ya da hiç bilet almazsanız 30-60 kat ceza yeme riskiniz var.
    - oteller konusunda çok bir fikrim yok ama kalburüstü sayılan yerleri tercih edin, standartlar türkiyeye göre düşük. ayrıca bu alt kategori otellerde de çoğunlukla odada buzdolabı/minibar bulunmaz.
    - airbnbden ev kiralayabilirsiniz, fiyatları oldukça uygun. (kafanıza göre bir şey bulamazsanız mesaj atın, ama kanepede yatarsınız, peşin söylemiş olayım :d)
    - yunan halkının damak tadı bize oldukça yakın, hatta neredeyse aynı. döner, kebap, et şiş, baklava, hatta kestane şekerine kadar her şey var. bir tek çay yok, gelirken yanınıza alın bence.
    - yeme içme fiyatları oldukça uygun, 10 liraya bi bira, bi gyro(döner) yiyebilir, 50 liraya sınırsız deniz ürünü(kalamar, midye, karides vb.), yengeçli makarna, sınırsız içki gibi bir menüyü mideye indirebilirsiniz. ayrıca yemek kalitesi neredeyse her yerde aynı, o yüzden ilk bulduğunuz yerde yiyin, aç aç gezmeyin.
    - bira çoğunlukla koladan ucuz, ben o yüzden bolca bira içmek zorunda kalıyorum(!), bence siz de öyle yapın.
    - syntagma meydanı, parlamento, piredeki marina(burası resmen küçük girne), akropolis görmeye değer yerlerden birkaçı. akropolisten
    bilet alırken 12 euroluk bileti alıp, o sayede birçok yere giriş yapabilirsiniz.
    - ana caddelerin üzerinde neredeyse her köşede büfeler, her sokakta da pub/cafe-bar tarzı yerler var. oturup soluklanmak, bir şeyler atıştırmak için gidebilirsiniz, pek çoğu küçük samimi yerler, fiyatlar da ucuz.
    - akşama kafar gezer, gece de çıldırırım diyorsanız gitmeniz gereken yer gazi. keramikos metro durağında inin, merdivenleri çıkın, ta-daaa gazidesiniz. gece 1-2den önce gitmeyin, pek anlamı yok. turist olduğunuz için sorun yaşamazsınız ama biraz giyime dikkat etmekte fayda var, biraz gösteriş meraklısı yunan kardeşlerimiz. neyse, gazide her yer club neredeyse, her zevke göre bir yer var ama ben gazziview, tramp, transistor gibi bir kaç yeri tavsiye ederim gördüklerim içinde. 4 euro civarına fıçı bira, 5-6 euroya şişe bira/kadeh şarap, max. 8-9 euro gibi fiyatlara güzel kokteyller içebilirsiniz.
    - gece otele/eve dönerken taksiye binin, en fazla 10-12 euro ödersiniz gece tarifesinde, gündüz ise 5-6 euro(bavul varsa +2 euro).
    - şehrin 3 tarafı plajlarla çevrili, bir çoğu da ücretsiz. bu kadar imkan ayağınıza gelmişken denize gitmezseniz ayıp olur. zaten denizi de oldukça temiz, fakat bir ege klasiği olarak biraz soğuk. plajlarda gezen abilerden içecek alıp sıcağa bir nevi geçici çözüm bulabilirsiniz.
    - neticede toplamda 10euroyla da burada bir gün geçirip eğlenebilirsiniz, 100 euroyla da. bunlar tamamen seçiminize kalmış. fakat eğlenmemeniz/beğenmemeniz çok zor, peşin söyleyeyim.
    iyi eğlenceler!
361 entry daha
hesabın var mı? giriş yap