6 entry daha
  • bilimsel araştırmalarla değil de, "x saat susuz kalmak sağlıklı olur mu hiç" gibi öznel bir varsayımla savunulan safsata iddia.

    çok bilimsel arkadaşlar bana kızacak "e tabii susuz kalmak sağlıksızdır, buna mı karşı çıkıyorsun" diye. evet abi, karşı çıkıyorum zira o kadar bilimsel takılırken bize oruç tutmanın sağlıksız oluşuyla alakalı bir tane bilimsel araştırma getirmeden, sadece ve sadece susuz kalmanın sağlıksız oluşunu öne sürüp kaçarsanız, çocuklar bile halinize güler.

    ama araştırma yapmasanız daha iyi, zira araştırdığınızda orucun faydalarına ilişkin pek çok bilimsel makaleye rastlayıp moraliniz bozulabilir. tutup 10 kişiyle yapılan deneylerin sonuçlarını paylaşırsanız başka tabii.

    düzeltme: hala kafası almayanlar var, "dehidrasyon" değil "oruç" üzerine bilimsel makaleleri araştırın diyorum. benim araştırmama gerek yok, orucun faydaları üzerine milyar tane makale yazılmış. iddia makamı olarak "oroç zororlodor" diyen bilimsel ergenlere diyorum, zararları üzerine bir araştırma getirin diye.
86 entry daha
hesabın var mı? giriş yap