7 entry daha
  • kadınların şiddetle değil, sadece kendilerine uygulanan şiddetle dertleri var. bu anıt sayaç da bunun somut kanıtıdır.
    bu ülkede öldürülen, şiddet kurbanı olan erkekler bu anıt sayaca girmedikçe benim için hiçbir şey ifade etmeyecektir bu sayaç.
    şiddet gören ve öldürülen erkeklere bu ölümler resmen reva görülüyor, bu erkekler önemsenmiyor. şu başlıktaki entry sayısına bakın misal: (bkz: sevgilinin ailesi ile tanışırken öldürülmek) kurban bir kadın olsaydı ama eminim ki entry sayısı daha fazla olacak ve anıt sayaca da girebilecekti elbet.
    ama erkek olduğu için kimse onun ölümünü önemsemiyor. kaldı ki, türkiye'de (ve dünyanın geri kalanında da) şiddetin kurbanı kadınlardan çok erkeklerdir.

    unecedeki verilerde görebilirsiniz bu durumu. buradaki cinayetler sınıflandırılmamış, yani kasten veya kasten olmayan tüm cinayetleri içeriyor. ama genel bir izlenim edinmek mümkün.

    cinayetleri işleyenlerin çoğu erkek diye erkek ölümlerini adeta doğal görerek, normal karşılayarak, öldürülen kadınlar için bir anıt sayaç hazırlarken erkek ölümlerini yok sayarak ne kadına ne erkeğe ne de başka herhangi bir canlıya uygulanan şiddeti bitiremeyeceksiniz. kaldı ki şiddet eğilimi kadınlarda da mevcut, sadece erkeklere güçleri yetmediğinden sınırlı kalıyor. sokakta misal her an rastlayabilirsiniz kendi evladına vuran, bağıran maddi manevi şiddet uygulayan bir anneye. bu anneler işte şiddet toplumunu yaratıyor.

    kadın olmama rağmen kadına şiddete hayır gibi sloganlara karşıyım. hele ki erkeksen öfkeni yen gibi son derece cinsiyetçi sloganlar var ki, başarısızlıklarına da şaşırmamalı.
    insan hayatına değer verdiğinizi iddia ediyorsanız, ki bu tip söylemlerde bulunanlar genelde pek vicdanlı olduklarını düşünür ya, gerçekten insan hayatına değer verin ve şiddet mağdurlarını kadın-erkek diye ayırmayın. siz ayırdıkça erkeğin şiddet görmesini meşrulaştırıyorsunuz, şiddet uygulayan erkeklere kadınlara dokunma erkeklere naparsan yap mesajı veriyorsunuz. netice olarak şiddet bir türlü bitmiyor ve bu tutum devam ettikçe de bitmeyecek.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap